Teknoloji

Bugün açıklandı! Whatsapp’tan çılgın özellik! Şimdi kimse elinden telefonu düşürmek istemeyecek

Dünya çapında bilinirliğe ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan platformlardan bir tanesi olan Whatsapp yaptığı yeniliklerle de ilgi çekmeye devam ediyor. En popüler mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan bu uygulama yakın zamanda bir değişime gittiğini açıklamıştı. Buna göre hazırlanan yenilikler kısa sürede devreye girecek. Yeniliklerin odak noktası ise gizlilik ve mesajlarda üst düzey bir kontrol sağlama olacaktır.

Whatsapp bombayı patlattı! Mesajımı gördün neden yazmadın kavgaları bitti! İşte mavi tik çıkmadan mesajları gizlice okumanın formülü

Yapılan açıklamaların ardından uygulamada ne gibi değişikliklerin olacağı büyük merak konusu oldu. Çevrimiçi mesajlaşma platformlarında en önemli nokta gizlilik ve güvenliğin (haberkolik.net) sağlanmasıdır. Bunların kişiselleştirilmesi için bazı önemli adımlar atılmış durumdadır. Ek özellikleri kullanarak mesajlarınız üzerinde daha fazla hakimiyete sahip olabilirsiniz.

Whatsapp Yeni Özellikler Neler?

Yüz yüze yapılan görüşmelerdeki gizliliğin daha iyi olması ve özel hayatın korunması için bazı tedbirler alınmaya gidildiğinden bahsedilmektedir. Mahremiyetin öncelikli olduğu bu alan pek çok insan için büyük önem taşıyor. Bunun en önemli avantajı ise seneler içindeki konuşmaların daha güvende olmasıdır. Koruma katmanlarının güçlendirilmesi önemlidir. Sunulan yeni özelliklerden biri gruplardan bildirim olmaksızın çıkılabilmesidir.

Yeni özelliklerin duyurulmasının ardından pek çok kişi büyük bir heyecan yaşadı. Kişiselleştirme yapmak isteyenler için seçenekler ciddi oranlarda artmış durumda. En dikkat çekici yenililerden bir tanesi ise ekran görüntüsü alma engellemesidir. Bir kez görüntülüme seçeneği olsa dahi karşı taraf bunu telefonuna kopyalayabilmekteydi. Ancak son yeniliklerle birlikte tek görüntülemeli fotoğrafların ekran görüntüleri alınamayacak.

Gizliliği Korumak İçin Bazı Hususlar

Uzun zamanlar binlerce kişinin kullandığı bir özellik olan son görülme kapatmanın daha üst seviyesi diyebiliriz. Yeni güncellemenin ardından kişi istediği takdirde çevrimiçi yazısını kaldırabilecek. Bunu ayarlar kısmından yapmak mümkün. Ayrıca karşı tarafa atılmış mesajı geri çekmek için gereken süre de artmıştır. Bir saat olan geri alma işlemi altmış saate çıkarılmıştır.

Tüm bu bilgiler ışığında Whatsapp son zamanlarda etkili özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle de gizliliğin korunması konusunda bu yeni nesil uygulamanın üst düzeyde bir etkiye sahip olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

WhatsApp’ın yeni kararıyla yer yerinden oynadı! Bu iş çok su götürür! Para cezası kesilecek!

Başa dön tuşu