Teknoloji

WhatsApp’ta kafasına göre herkese mesaj atanları bitirecek dönem başlıyor! Para cezası yağacak!

2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan WhatsApp yeni birtakım özellikleriyle devreye almak için harekete geçti. Dönem dönem kullanıcılarını korumak adına çeşitli koruma güncellemesi yapan mesajlaşma uygulaması yeni detayları tam 5 maddede açıkladı. Buna göre bir mesajı aynı anda birden fazla kullanıcıya atanlar pek çok yaptırım uygulanacak. Öte yandan telif hakkı yasasına göre, izinsiz bir içeriği paylaşanlara da tazminat davası açılıp para alınabilecek.

WhatsApp’tan kafasına göre mesaj atanları bitirecek dönem! Kullanıcılara para cezası yağacak. Yeni güncellemeleriyle sık sık gündeme gelen mesajlaşma uygulaması WhatsApp çok konuşulacak bir hazırlık yapıyor. Kullanıcı deneyimi hakkında çalışmalarını iyileştiren uygulamada en çok telif hakkı ihlali ön plana çıktı. Öte yandan diğer maddelerde de kullanıcı deneyimi ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

KULLANICI DENEYİMİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp son yıllarda kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

TELİF HAKLARINA ÖNEM VERİYOR

Son gelen bilgilere göre, telif hakkı yasası içeriğince bir kullanıcı bir içeriği izinsiz paylaşanlara tazminat davası açılıp para alabilecek.

İÇERİK ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Bu sayede telif haklarının sonuna kadar korunması hedefleniyor ve içerik üreticileri de destekleniyor.

5 MADDEDE AÇIKLANDI

WhatsApp yeni devreye alınacak tam 5 maddede açıkladı. Bir mesajı aynı anda birden fazla kullanıcıya atanlar pek çok yaptırım uygulanacak.

Başa dön tuşu