Teknoloji

WhatsApp’ın yeni güncellemesi gizli olan her şeyi ifşa edecek! Artık mesajlarda bu yapılabiliyor

Milyonlarca insanın severek kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp sunduğu son güncelleme ile büyük tepki topladı. Pratik bir kullanım için kendini sürekli güncelleyen uygulama öncelikle mesaj silme özelliği getirmiştir. Bu özellik kişiler yanlış bir kimseye mesaj gönderdiğinde ya da mesajın sayfada durmasını istemediğinde oldukça işe yarıyordu.

Uygulamanın şu an ise silinen mesajları geri getirme özelliği üzerinde çalıştığı konuşulmaya başlandı. Genel olarak bu özellik yapılan yanlışları geri almak için oldukça yararlı olacak. Fakat bunun yanında kişisel verilerin korunması konusunda açık yaratabileceği de konuşuluyor. Pek çok kullanıcıyı bu güncellemeyi yapma konusunda kaygı taşıyor.  Bu arada Whatsapp son zamanlarda birbirinden farklı uygulamalarıyla sosyal medyada da dikkatleri üzerine çekiyor!

Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

Gelecek olan silinen mesajları geri alma özelliği için sosyal medyayı ikiye böldü demek yanlış olmaz. Bazı kullanıcılar bu tarz bir özelliğin iş için uygulamayı kullanan kişilerin hayatını kolaylaştıracağı üzerinde duruyor. Yine uygulamaya tam hâkim olmadığı için mesajlarını yanlışlıkla silen kimseler bu özelliği sevinçle karşıladı.

Fakat gizliliğine önem veren insanlar ise bu tarz bir özelliğin yanlış ellerde oldukça fazla soruna yol açabileceğine dikkat çekiyorlar. Silinen mesajlar bir süre daha geri alınmak üzere tutulacağından dolayı bunların zararlı yazılımlarla farklı noktalara aktarılabileceği ya da geri getirilerek kötü amaçlarla kullanılabileceği konuşulan konular arasında yer alıyor.

Bu Özellik Daha Çok Konuşulacak

Telefonların olmazsa olmaz uygulamalarından biri olan WhatsApp getirdiği güncellemeler sayesinde kullanıcılarının hayatlarını oldukça kolaylaştırmaktadır. Fakat son güncellemesi olan mesajları geri getirme henüz bütün kullanıcılara gelmemiş olmasına rağmen sosyal medyayı sallamayı başardı.

Güncellemenin detayları ve hangi imkanları sağlayacağı henüz net olarak belli değil. Silme özelliğinin benden sil özelliği gibi çalışacağı sosyal medyada çıkan söylentiler arasında yer alıyor. Ayrıca bu özelliğin tam olarak nasıl kullanılacağı, açıp kapatma özelliğinin olup olmayacağı bilinmediği için bir şey söylemek doğru olmasa da ilerleyen dönemlerde de bu güncelleme ile ilgili tartışmalar bitmeyecekmiş gibi görünüyor.

Başa dön tuşu