Magazin

20 yıldır merak ediliyordu! Kurtlar Vadisi’nin büyük baronu Mehmet Karahanlı gerçekte kim? Büyük sır

İnsanların zihninde yer etmiş ve büyük çapta bir ilgi uyandıran dizilerin başında şüphesiz Kurtlar Vadisi gelmektedir. Mafya ilişkileri ve faili belli olmayan cinayetler üzerinden kurgulanan yapım her bölümüyle olay yaratmıştı. Milyonları ekrana kilitleyen dizinin kendine has karakterleri de çok konuşuldu, çok tartışıldı. Zira karakterler gerçekteki bazı insanlarla ilişkilendirilmişti. İzleyenler bu karakterlerin temsil ettiği kişiler hakkında pek çok örnek verdi. Hayal ürünü olduğu söylense de gerçekten de dizedeki karakterler birilerini temsil ediyor mu?

Kurtlar Vadisi’nin Polat Alemdar’ını görenler tanıyamıyor! O eski halinden eser yok şimdi

Usta oyuncu Zafer Ergin’in canlandırmış olduğu Mehmet Karahanlı karakterinin kim olduğu da bu noktada araştırmalara sahne oldu. Dizideki rolü en büyük baba ve Kurtlar Konseyi başkanı olan bu isim zekasıyla öne çıkmaktadır. İleri görüşlü ve aristokrat bir tavrı vardır. Bu arada son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken Mehmet Karahanlı karakterine dair çok sayıda farklı soru da soruluyor. Bu durum esasında bu karakterin özelliklerinin merak edilmesinden de kaynaklanıyor!

Mehmet Karahanlı Öne Çıkan Özellikleri

Dizide önemli bir baron olarak geçen karakterin arka planı da oldukça detaylı ve ilgi çekicidir. Gençliğinde istihbaratçı olarak hizmet vermiş olup devlet adına pek çok hizmet yapmıştı. Kıbrıs sorunu yaşanırken Rumlara karşı kendilerini savunmaları için Türk Mukavemet Teşkilatı’na silah vermek bu hizmetlerden biri oldu. Ancak masonlara karşı aldığı görev sırasında taraf değiştirip bir hain oldu. Karakterin güç elde etmeye takıntılı olduğu söylenebilir.

Devlete ihanet edip Orta Doğu Baronu olmasından sonra Karahanlı ülkede en büyük mafyanın başı haline geliyor. Konsey başkanı olarak pek çok noktada kendisini görmek mümkün olmuştur. Konseyin kalan üyeleri ile arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk vardır. Dünya düzeninde değişikliğe gitmek isteyen karakterin amacı Tapınak Şövalyeleri’ni geçerek güce kavuşmaktır.

Mehmet Karahanlı’nın Ölümü Hakkında

Güçlü ve kendinden emin olan karakterin tek bir zaafı bulunuyor. Bu da seneler evvel Aslan Akbey’in kaçırmış olduğu oğludur. Irak harbi patlak verdiğinde TBMM’yi etkileyerek tezkere çıkarmayı başaramadı. Tapınak Şövalyeleri, istedikleri desteği almadığı için Karahanlı’yı öldürttü ve böylece yeni bir dönem başladı.

Başa dön tuşu