Teknoloji

Son Zamlar Apple Ürünlerini Ulaşılamaz Hale Getirdi

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Apple Türkiye’de satılan ürünlerine zam yaptı. Zaten diğer markalara göre pahalı olan Apple ürünleri artık neredeyse ulaşılamaz hale geldi. Sadece 1 metrelik bir şarj kablosu bile 420 lira.

Ülkemizde döviz kurlarının sürekli yükselmesi tüm ürünlerde olduğu gibi hemen hemen hepsi ithal olan teknoloji ürünlerinin de zamlanmasına neden oldu. Teknoloji devi Apple da Türkiye’de satışa sunduğu ürünlere zam yaptı. Yeni zamların ardından Apple’ın herhangi bir ürününe sahip olmak artık hayal oldu.

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Apple Türkiye’de de ciddi bir pazara sahip. Türk tüketiciler iPhone kullanmayı seviyor. Ancak özellikle son 1 yıldır yaşanan ekonomik sıkıntılar ve döviz kurlarındaki aşırı artış Apple fiyatlarının da ciddi bir biçimde yükselmesine neden oldu.

Diğer teknoloji ürünü üreten markalara nazaran Apple ürünleri her zaman bir miktar pahalı olmuştu. Ancak kurun yükselmesi nedeniyle Apple Türkiye tarafından yapılan son zamlarla birlikte neredeyse Apple logolu bir ürün almak hayal oldu. En çok kullanılan cep telefonu olan Apple iPhone’un son modeli olan iPhone 13’ün en ucuz versiyonu, şuan Apple Türkiye sitesinde 21 bin TL. En pahalı cep telefonu olan iPhone 13 Pro Max 1TB modeli ise tam 42 Bin TL. Bu fiyat yaklaşık olarak Türkiye’de 10 asgari ücrete denk geliyor.

Apple Türkiye sitesinde satılan en ucuz ürün bir şarj aleti dönüştürücüsü. Apple Mac bilgisayarlarını Mag safe güç adaptörü ile şarj edebilmenizi sağlayan küçük bir dönüştürücünün fiyatı dahi tam 150 TL.

Apple tarafından Türkiye’de satışa sunulan ilginç ürünlerden biri de parlatma bezi. Apple ürünlerinizin ekranlarını silmeniz için tasarlanmış bu parlatma bezi tam 370 liradan satışa sunuluş durumda. Her ne kadar kaliteli, cihazınıza zarar vermeden ilk günkü gibi temiz olmasını sağlasa da sadece bir bez olmanın ötesine geçmeyen bir ürün için biçilen fiyat 370 lira.

Yine fiyatıyla yaptığı iş karşılaştırıldığında şaşırtan ürünlerden biri de Apple Watch şarj kablosu. Manyetik bir şekilde akıllı saatinizi şarj etmenizi sağlayan 1 metrelik bir şarj kablosunun fiyatı 420 lira. Bunun dışında Apple’ın ürünlerinde kullandığı Lightning çıkışını standart kulaklıkları kullanabilmeniz için 3,5 mm jak çıkışına çeviren dönüştürücünün fiyatı da tam tamına 170 lira.

Başa dön tuşu