Ekonomi

Yeni Yılda Elektriğe İndirim Müjdesi!

Yeni Yılda Elektriğe İndirim Müjdesi! Henüz daha dün açıklanan EYT yasa tasarısının sonlandırıldığı ve 2 milyonu aşkın kişiye kapıların açıldığı duyurusunun ardından elektriğe indirim yapıldığı müjdesi verildi. EPDK başkanı elektrikte sanayi abonelerine yönelik %16 indirim uygulanacaktır, yorumunda bulundu. Kısa süre önce doğalgaz içinde indirimli söz konusu olduğu söyleniyordu. Yeni yıla girmeden elektrik içinde bu müjde verildi. EPDK tarafından Nisan ayı itibariyle Ekim ayına kadar net bir rakam belirlendi.

Kış aylarında da belirlenen rakam üzerinde süreç devam ettirildi. Yılın son toplantısı kısa süre önce gerçekleşti. Elektrik için yeni tarifeler ortaya çıktı. Serbest piyasalarda elektriğin tavan fiyat uygulaması 4.800 TL iken 4.200 TL’lere kadar düşüş yaşadı. Sanayide kullanılan elektriğe yönelik uygulanan %16’lık zam müjde olarak duyuruldu.

Mesken Aboneleri Ne Kadar Ödeyecek?

Yeni tarifelerde mesken aboneleri merak ediliyordu. Mesken aboneleri için yapılan açıklamada herhangi bir zam ya da indirimin söz konusu olmadığı söylendi. Şu anda mesken aboneleri yani haneler en düşük tarife üzerinden değerlendiriliyor. Ancak sanayi abonelerinden ödemiş olduğu rakam oldukça fazlaydı. Bu grup için %16 oranında indirim uygulanması kararı verildi.

Serbest piyasalara bakıldığında elektriğin tavan fiyat uygulamasında 4.800 TL rakamının 4.200 TL’ye düşmesi dikkatlerden kaçmıyor. Sanayi kurumlarında elektriğin %15’e kadar düşmesi bekleniyor. EPDK başkanı Mustafa Yılmaz süreci hassasiyetini takip ediyoruz, diyerek müjdeli haberi duyurdu.

Elektriğe yönelik fiyatların düşüşü olumlu bir gösterge dediği konuşmasında hesaplama yapılırken fiyatlarda düşüşün sürdürüldüğü fark edilirse tüm tüketici gruplarına yönelik indirim elbette ki uygulanır ve duyurulur, diyerek de mesken aboneleri ve diğer elektrik üretimi yapan ya da tüketici gruplar içinde yeşil ışık yakılmış olundu.

Başa dön tuşu