Ekonomi

Bakanlık geri adım attı! Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarının Tatili Ertelendi!

Bakanlık geri adım attı! Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarının Tatili Ertelendi! Bakanlık beklenen hamleyi yaptı. Ülke genelindeki tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik yeni bir uygulama kararı alındı. Kısa bir süre önce pazar günleri kuaför, berber ve güzellik salonlarının kapatılması ve tüm işçilerin ve işverenlerin pazar günü dükkan açmamasına yönelik bir karar alınmıştı.

Bu karar yeniden düzenlendi. Ticaret Bakanlığı ülke genelindeki tüm kuaför, güzellik salonu ve berberlerde geçerli olacak Pazar günleri kapalı olma kararını 1 Ekim 2022 yılı itibari ile planlamış fakat yürürlüğe almamıştı. Kısa süre önce açıklanan habere göre yeni yıl ile beraber 1 Ocak’ta bu kararın geçerli olması yönünde ilk adımların atılacağı söylenmişti.

Bakanlığın bu hamlesi pek çok kuaför, güzellik salonu ve berber çalışanlarını memnun etse de birçoğu bundan hoşnut olmadığını ifade etti. Öte yandan müşterilerin tek boş günü olan pazar gününde daha yoğun olarak bu bölgeleri kullandığı bu nedenle bu hamlenin pek de yerinde olmadığı da ifade edilmişti. Yeni yılda başlatılacak olan bu karar üzere kısa süre önce yapılan konuşma sonrası yeni bir düzenleme yapılma kararı alındı.

Düzenleme Nasıl Duyuruldu?

Bakanlık dün yeniden bu kararı erteleme fikrine aldı ve yapılan açıklama şu şekilde oldu: “Ticaret bakanı Mehmet Muş haftada bir gün kapalı olması ve pazar günleri kapalı olmasına yönelik güzellik salonu, berber ve kuaförler için alınacak kararın 1 Temmuz 2023 tarihine kadar uygulanmamasına” hükmetti.

Bakanlık almış olduğu bu kararı tüm odalara da tek tek bildirdi. Bu sonuçtan anlaşılıyor ki kısa süre önce alınan bu karar ertelendi. 2023 yılı Temmuz ayına kadar haftanın bir günü ve pazar günü güzellik salonu berber ve kuaförlerin tatil yapması ertelenmiş oldu.

Başa dön tuşu