EkonomiGüncel

Otomobil Alacaklar Dikkat! Matrah Düzenlemesi İle Fiyatlar Nasıl Etkilendi?

1 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe girecek olan matrah ÖTV düzenlenmesi, otomobil piyasasını oldukça hareketlendirecek.

1 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe girecek olan matrah ÖTV düzenlemesi ile otomobil piyasası oldukça hareketlenecek gibi duruyor. Hatta şimdiden bu hareketlenme başladı bile. Bayilere uğrayan müşteri sayısında oldukça fazla bir artış görülüyor. Yapılacak düzenlemenin sonucunda fiyatlardaki değişim bir hayli merak ediliyor. İşte o detaylar…

Bayilerde sıfır araç bulmanın oldukça zor olduğu bu dönemlerde matrah düzenlemesinin getireceği yenilik merak ediliyor. Markalar fiyat artışına yönelirken vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayet eder durumda. Matrah ÖTV düzenlemesi ile markaların fiyatlarda yapacağı değişiklik çok merak ediliyor.

Otomobil Almak İsteyenler Dikkat!

Ekonomik açıdan baktığımızda tüm dünyada etkisini fazlasıyla gösteren enflasyon otomobil fiyatlarını da etkilemiş durumda. Dolayısıyla insanların otomobil alması gün geçtikçe zorlanır hale geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin yapmış olduğu açıklamaya göre ÖTV matrah düzenlemesi 1 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe girecek. İnsanlar yaşanacak olan ucuzluk dolayısı ile bayilerin yolunu şimdiden tutmuş bulunmakta. Müşteriler parayı şimdi ödeyip araç teslimini Aralık ayında yapmayı planlıyor.

Bu açıklama markaları da etkisi altına aldı. Bayilerde sıfır otomobil satışları oldukça düştü. Markalar ise belirgin bir fiyat artışına giderek bunu matrah düzenlemesinden değil kurdan kaynaklı olduğunu öne sürdü. Şu an için geçerli ÖTV oranına baktığımızda %80 gibi bir sayı ile karşılaşıyoruz. Dolayısıyla yapılacak düzenlemenin önemi vatandaşlar için oldukça büyük.

Başa dön tuşu