Ekonomi

Selçuk Geçer dolar için söylenmeyeni şakkanadak söyledi! Böylesi kırk yılda bir gelir! Hemen bu tarihte dolar alın dedi!

Böylesi kırk yılda bir gelir! Hemen bu tarihte dolar alın dedi! Selçuk Geçer dolar için söylenmeyeni şakkanadak söyledi! Ünlü ekonomi yorumcusu Selçuk Geçer yine Dolar kuruyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2021 yılı itibariyle Dolar kurunun 15 TL olacağına dair açıklamalarda bulunan Geçer, Dolar kurunun geleceğine dair ilgi çekici açıklamalarda bulunmaya devam ediyor! İşte ünlü ekonomi yorumcusu Selçuk Geçer’den önemli bilgiler!

Dolar Kuru 30 TL Mi Olacak?

Özellikle ülkemizde enflasyonun çok yüksek seviyelerde olmasına dikkat çeken Selçuk Geçer; Dolar kuruyla ilgili çok dikkat çeken açıklamalara imzasını atmaya devam ediyor. Dolar kurunun ilk önce 20 TL bandına geleceğini ifade eden Geçer, enflasyondan kaynaklı olarak Türk Lirasında bir değer kaybının yaşanıldığının da altını çiziyor. Merkez Bankasına ait rezervin durumuna da dikkat çeken Selçuk Geçer, bu durumum TL üzerinde olumsuz bir etkisinin de bulunduğunu ifade ediyor.

FED Faiz Arttıracak Mı?

Bilindiği üzere Amerika’da enflasyon verileri açıklandığında veriler beklenin üzerinde gerçekleşti. Amerika’da yüzde 9 dolayında seyreden enflasyon FED tarafından alınacak olan faiz kararını da etkiliyor. FED esasında 50 ya da 75 puan faiz artırımına gidecekti. Ancak son gelişmeler ışığında FED sanki 100 puan faiz artırımına gidecek gidi! Bu da Dolar kurunu değerli kılıyor. Dünyada değerlenen Dolar ülkemizde de değerlendiğinden Dolar kurunun yukarı yönlü olarak değişim göstereceği ifade ediliyor!

17 TL Dolaylarında Gezinen Dolar Artacak Mı?

Türkiye’de Dolar kuru 17 TL civarında seyrediyor. En son 17,50 TL’yi test eden Dolar kurunun, önce 18 sonrasında 19 olacağına dair yorumlar da var. Bu duruma dikkat çeken Selçuk Geçer; Doların yeni rekorlar deneyeceğini ifade ederek, kısa bir süre içerisinde Doların önce 20 daha sonrasındaysa 30 TL civarında olacağını belirtiyor. Dolar kurunun ancak 30 TL civarında sabitlenebileceğini ifade eden Geçer, bunun hem dünyadaki hem de ülkemizdeki gelişmelerle ilgili olduğunu da belirtiyor.

Dolar kurunun artış göstermesinde ülkemizdeki iç dinamiklerin etkili olduğunu ifade eden Geçer, Merkez Bankası’nın faiz kararının da süreci şekillendirebileceğini belirtiyor. Bütün bu bilgiler ışığında yatırımcıların dikkatli davranması gerektiğinin altını çizen Selçuk Geçer, önümüzdeki birkaç ayın önemli olduğunu da ifade ediyor!

Başa dön tuşu