Ekonomi

Herkese 800 Lira Maddi Yardım Yapılacak! Aranan Tek Şart Var! Bu Fırsat Kaçmaz

Pandemi süresince birçok vatandaşa ödeme yapıldı. Pandemi sonrası ödemeler devam ediyor. İlk aşamada 1000 TL, sonraki aşamalarda ise 1100 TL destek ödemesi yapıldı.

Korona virüs salgını boyunca vatandaşlarımıza çeşitli destek ödemeleri yapıldı. İlk fazda 1000 lira daha sonrasında ise yine birçok hane 1100 Türk lirası destek ödemesi aldı.

Pandemi sonrası da devlet tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelere destek ödemesi yapılıyor. Salgın boyunca aralıksız bir şekilde yapılan ödemelere devam ediliyor. Hali hazırda olan desteklerin yanında yeni desteklerde eklendi. Birçok kişi bu desteklerden bihaber olduğu için başvuru yapmadığından dolayı imkândan faydalanamıyor.  Devlet tarafından verilen destek PTT aracılığı ile iki ayda bir ödeme yapılıyor. Başvuru yapılmadığı için birçok vatandaş bu ödemenden faydalanamıyor.

İki Ödeme de PTT Aracılığı İle Yapılıyor

Her iki ayda bir yapılan ödemelerden hak sahipleri faydalanabiliyor. Ödemeler on binlerce kişiye ödeniyor. Bunun yanı sıra ek olarak bazı çocuklara da destek ödemesi yapılıyor. Ödemelere hak kazanmak için koşullar nelerdir?

Ülkemizde askerli hizmeti zorunlu bir görev olarak bilinir. Bu hizmeti yerine getiren kişilere devlet destek ödemesi yapıyor. Birçok aileyi ilgilendiren bu destek ile düzenli olarak nakit yardımı alınabilir. Zorunla askerlik hizmetini yerine getiren er ve erbaşların muhtaç ailelerine devlet tarafından destek ödemesi yapılıyor. Bu sayede mağduriyetlerin önüne geçilmiş oluyor. Yapılan bu desteğe Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı deniliyor. Bu program kapsamına ailelerin yanı sıra asker çocukları da dâhil ediliyor.

Uygulamaya koyulan bu programda asker ailelerinin yanı sıra muhtaç asker çocuklarına yönelik destek ödemeleri de dâhil edilmiş oluyor. Ayrıca bu ödemelerde artış sağlanarak ekonomik anlamda daha rahat nefes almaları sağlanıyor. Muhtaç er ve erbaşların 18 yaş altında bulunan çocuklarına ise belli bir tutarda ödeme yapılıyor. Yapılan ödemeler iki ayda bir gerçekleşiyor. Toplam ödemelerde önemi miktarda meblağ ön palana çıkıyor. Çocuklar için yapılan nakit destek PTT aracılığı ile gerçekleştirilmekte.

Başa dön tuşu