Spor

Fenerbahçe taraftarı bayram etti! Böyle bir istatistik Real Madrid’te yok

Fenerbahçe, bu sezon rakiplerine gol olup yağıyor… Onu izleyen taraftarı da hem TV karşısında hem statta adeta mest oluyor. Jorge Jesus önderliğindeki Sarı-Lacivertliler bu sezon 8 Süper Lig maçında 25 gole ulaştı. Fenerbahçe sadece Süper Lig değil attığı gollerle adını Avrupa’da da zirveye yazdırmış durumda… Sarı Kanarya Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’e baktığımızda en yüksek gol ortalaması tutturan ikinci takım konumunda.

Avrupa’daki tüm liglere bakıldığında ise 3.88 ortalama ile Lüksemburg ekibi Swift Hesperange ilk sırada… Lüksemburg takımı 8 haftada 31 gol buldu.

5 büyük lig ve Süper Lig’de dakika başına en iyi gol ortalaması tutturan ikinci oyuncu ise Enner Valencia… Ekvadorlu yıldız, ligde her 51 dakikada bir gol buluyor. Yıldız futbolcu, 7 lig maçında forma giydi ve 10 gole ulaştı.

Listenin ilk basamağında ise Erling Haaland var. Norveçli gol makinesi her 50 dakikada bir gol atıyor. Primier Lig’de 754 dakikada 15 gol bulan Haaland, muhteşem bir istatistiğe imza attı.

Fenerbahçe ayrıca Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de bu sezon yedekten gelen oyunculardan en fazla direkt gol katkısı alan takım. Sonradan oyuna girenler 9 maçta 6 gole katkı verdi.

Başa dön tuşu