Spor

Beşiktaş kimsenin bilmediğini yönünü ortaya çıkartacak! Derbi maçında…

Süper Lig’de son iki maçında 5 puan kaybeden Siyah-Beyazlılar, yarın karşılaşacağı ezeli rakibini mağlup ederek taraftarının gönlünü kazanmak istiyor. Kara Kartal’da derbi maçı hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Derbi öncesi ise ilginç istatistikler dikkat çekiyor.

Beşiktaş, Süper Lig’de temaslı oyunu en çok tercih eden takımlardan… Siyah-Beyazlılar özellikle maçın başlama düdüğüyle birlikte rakip alanda büyük bir baskı kuruyor. Ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye karşı da evlerinde aynı plana sadık kalacaklar.

Siyah-Beyazlılar, Avrupa’da maç başına en çok faul yapan 4. takım konumunda… Valerien Ismael’in öğrencileri, maç başına 16.6 faul yapıyor. Avrupa’nın en çok faul yapan takımı ise Real Sociedad… İspanyol ekibi 17.5 faul ortalaması ile oynuyor. Onu 17.4 ortalama ile Hellas Verona ve 17.3 ortalama ile Real Mallorca takip ediyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ismael, Fenerbahçe maçında şok prese Josef de Souza, Gedson ve Salih Uçan ile başlayacak. İleri uçta oynayacak Redmond, Muleka ve Weghorst ise stoperlere sürekli baskı uygulayarak hata yapmalarını sağlayacak.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesi Fransız teknik adam, oyuncularına uyarılarda bulunarak erken kart görmemelerini istedi. Kartal, derbide her zamanki gibi sert oynayacak ama daha dikkatli olacak.

Başa dön tuşu