Spor

Fenerbahçe’den, Galatasaray’a inanılmaz fark! Ezdi geçti!

Süper Lig’de en fazla gol atan takım Fenerbahçe… Sarı-Lacivertliler, 9 maç sonunda rakip fileleri 28 kez havalandırdı. Sarı-Lacivertliler’in dışında ilk 10 haftaya baktığımız zaman 20 gol barajını aşan diğer takım ise Adana Demirspor… Güney ekibi 21 golle ligin en fazla gol atan ikinci takımı konumunda…

Ligin 4 büyükleri ilk 10 hafta sonunda ilginç istatistiklere ulaştı… Fenerbahçe’nin bulduğu 28 gol, 13 farklı isimden geldi. Sarı-Lacivertliler’in Teknik Direktörü Jorge Jesus, hücum sistemiyle birlikte neredeyse tüm oyuncularından verim almayı başardı. Enner Valencia attığı 10 golle krallıkta ilk sırada yer alıyor.

Galatasaray’da ise durum tam tersi… Sarı-Kırmızılılar, dünyaca ünlü ayaklara sahip olmasına rağmen ilk haftalarda gol bulmakta zorlandı. İlk 10 haftada 10 gol bulan Cimbom’da oyuncuların performansı ise düşündürücü. Galatasaray’da ligde sadece 4 farklı oyuncunun gol attığı görülüyor. Aslan’ın ligde en fazla gol atan ismi ise Bafetimbi Gomis.. Fransız yıldız ilk 9 maçta 4 gole ulaştı.

Beşiktaş’ın Süper Lig’de 18 golü bulunuyor. Siyah-Beyazlılar, 18 golü 9 farklı isimden buldu… Kara Kartal’da Muleka ve N’Koudou 4’er gol atarken Weghorst ise 3 golle takımına katkıda bulundu.

Son şampiyon Trabzonspor, ligde 15 gole ulaşırken, tıpkı Beşiktaş gibi 9 farklı oyuncu gollere imza atmasını bildi. Bakasetas ve Trezeguet, attıkları 3’er golle başı çeken isimler oldular…

Süper Lig’in flaş ekiplerinden Adana Demirspor ve Medipol Başakşehir ligde 11 farklı isimden gol bularak zirvede yer alan Fenerbahçe’yi takip ediyor.

Başa dön tuşu