Spor

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde yıldız isimden inanılmaz istatistik

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi golsüz sonuçlandı… İki dev takım da zirve yolunda önemli puan kayıpları yaşadı. Ev sahibi Beşiktaş’ın Süper Lig’deki galibiyet hasreti ise 3 maça çıktı. Siyah-Beyazlılar’da Fenerbahçe maçında oyuna sonradan giren Rachid Ghezzal, performansıyla yine herkesi kendisine hayran bıraktı. Redmond, Dele Alli ve Weghorst durdu… Ghezzal ise oyunuyla fark yarattı.

Kara Kartal’ın yıldızı 72. dakikada oyuna girmesine rağmen maçın en etkili ismi oldu. 7.5 rating yapan Ghezzal maçın en iyi ikinci oyuncusu oldu. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında 2+ şut pası veren tek oyuncu olan Rachid Ghezzal, derbide 22 kez topla buluştu. 4 şut pası verdi ve 4 isabetli orta yaptı. 2 kez de ikili mücadele kazanan tecrübeli futbolcu galibiyet için her şeyi denedi ama başarılı olamadı.

30 yaşındaki yıldız futbolcu bu sezon sakatlığı nedeniyle Süper Lig’de sadece 3 karşılaşmada forma giydi. Toplamda 153 dakika sahada kalan Ghezzal, 2 gol ve 1 asistle takımına katkıda bulundu.

Süper Lig’in ilk iki haftasında Kayserispor ve Alanyaspor’a karşı mücadele eden Cezayirli yıldız oyuncu etkili performansıyla dikkat çekmişti. Kayserispor’a karşı galibiyet golünü atan Ghezzal, 3-3 biten Alanyaspor maçında ise 1 gol ve 1 asistle mücadele etmişti.

Başa dön tuşu