Güncel

Dolar 15 TL değil, 28 TL değil, 45 TL değil… Dolarda net rakam bugün belli olacak! Doları olan acil baksın

2021 yılına oranla 2022 yılında ki zam oranları yüzde 50 oranından daha fazla arttı. Öte yandan enflasyon oranları da tarihin en yüksek seviyelerine ulaştı. Tüm bu sonuçların baş aktörü ise dolar kurunda ki ani yükselişlerden kaynaklanmaktadır. Son aylarda birçok ekonomist dolat TL kuru hakkında birçok fiyat tahmini vermektedir. Ekonomistlerin genel olarak tahminleri ise şu şekildedir.

”Dolar 35 TL olur” dedi! Selçuk Geçer tarihi açıkladı! Vatandaşlar döviz bürolarına akın etti

15 TL, 28 TL ve 45 TL’dir. Ancak dolar TL seviyesi önümüzde ki günlerde netlik kazanacak. Merkez bankasının faiz kararını açıklaması ile birlikte Dolarda ki gidişat netlik kazanacak. Eğer merkez bankası faiz artırımı yaparsa dolarda ki yükseliş bir nebze olsun azalacak. Ancak diğer aylarda olduğu gibi sabit faiz kararı vermesi doların daha çok yükselmesine neden olacak.

YASTIK ALTINDA DOLARI OLAN TIKLASIN

Merkez Bankasının Faiz Kararı Ne Olacak?

Ülkemizde ki çoğu ekonomistin görüşlerine göre merkez bankası bu ayda faiz oranlarında yükselişe gitmeyecek. Bu durumun olması durumunda dolar 18,5 TL’nin üzerine çıkması beklenmektedir. Ancak ekonomistlerin yanılması durumunda yani faiz oranları artarsa o zamanda dolar kademeli olarak ilk olarak 18 TL sonrasına 16 TL’ye kadar gerileyebilir. Merkez bankası faiz kararlarını her ayın 15’i ile 17’si arasında açıklamaktadır.

Şuan İçin Dolar Kaç TL?

Merkez bankasından beklenen haber öncesinde şuan için dolar 18.17 TL ile 18.25 TL arasında değişiklik göstermektedir. Uzmanların görüşlerine göre dolar seviyesi diğer döviz kurlarını da oldukça etkilemektedir. Özellikle gram altın dolar kuru ile doğrudan orantılıdır. Yani dolar kurunda ki yükselişler gram altın fiyatlarını arttırmaktadır. Bu durumda her yükselişin Türk lirasının değerini düşürmektedir. Türk lirası geçen yıla oranla yüzde 70 oranda değer kaybetmiş durumda.

Doları Olanlar Ne Yapmalı?

Ekonomistler elinde dolar olan vatandaşları uyardı. Merkez bankasının faiz kararından önce dolar alınmamalı veya satılması gerektiğini düşünmektedirler. Öte yandan eğer uzmanların görüşlerinin gerçekleşmesi durumunda ayın ortalarında dolar alınması Türk lirasının değer kaybını bir nebze önleyecek.

Dolarlarımızı bozdurmalı mıyız? Dolar uzmanı Selçuk Geçer’den bomba çağrı! O kur rakamlarına hazır olun

Başa dön tuşu