Güncel

Dolar 26 gün sonra o rakamı görecek! Her söylediği çat çat çıkan Selçuk Geçer flaş rakamı verdi!

Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler doğrudan veya dolaylı olarak ekonomiye etki etmektedir. Bu sebeple yaşanan yeni gelişmelerin para piyasalarına nasıl etki edeceği merak konusu oluyor. İnsanlar önünü görmek ve parasını korumak için ekonomistlerin değerlendirmelerine yöneliyor. Tahminleriyle iyi bir ün yakalamış olan Selçuk Geçer, yeni açıklamalarıyla yine çok konuşuldu.

Dolarlarımızı bozdurmalı mıyız? Dolar uzmanı Selçuk Geçer’den bomba çağrı! O kur rakamlarına hazır olun

Sene bitimine dair bazı tahminler yapan meşhur ekonomist, dolar kuruna dair önemli analizlerini paylaştı. Yaptığı açıklamalarda politikaları eleştiren ünlü isim doğru tahminleriyle de kendini gösterdi. Ağustos ayı için beklentisinin ne olduğunu ifade eden isim dolar kurunun 20 TL’nin üzerine çıkabileceği tahminini yaptı. Buna göre dolardaki değişim ağustos ayı sonu ile eylül ayı başlarında gerçekleşecek.

Doların Durumu Ne Olacak?

Her açıklamasıyla olay yaratan bir ekonomist olarak Selçuk Geçer kur hareketlerinin daha da sert olacağını belirtti. Yaşanan enflasyonun dolar kuruna uygulanmasının ardından 30 TL civarında bile görmek mümkün olacak. Olumlu bir tablo çizmeyen ekonomist, ekonomi politikalarının değişmemesi halinde karanlık bir dönem yaşanacağını aktardı. Buna göre dolar yukarı doğru fırlamaya devam edecek.

Dolar kurundaki bu değişkenliğin önümüzdeki dönemde devam edip etmeyeceği önemli bir merak konusu olarak karşımıza çıkıyor. Burada Dolar kurunun çok daha üst düzeyde bir yükseliş trendine geçeceğini savunanlar da yok değil!

Kur Patlamaları Olabilir!

İşlemde olan politikalarda ısrar edilmesinin yanlı olduğunu dile getiren Geçer, bu tarz bir gidişatın bir kırılmaya neden olacağını ön görmektedir. Böyle bir durumun 1994 yılına ülkeyi geri götüreceği uyarısını da yapmıştır. Beş kata kadar artışların görülebilmesi söz konusu. Aniden dolar kurunu 69 ila 70 civarında görülebileceğini açıkladı. Ekonomist ayrıca piyasanın çok etkili yönetilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

Gündemde son dönemlerde sıklıkla yer alan enflasyon rakamlarıyla alakalı da mühim değerlendirmeleri oldu. Baskılanan kur bir patlamaya sebebiyet verebilir. Hatalı adımlar atmanın durumu daha da kötüleştireceğini ileten Geçer, yabancı sermayenin de ülkemizden çekilmeyi sürdürdüğü gerçeğine dikkat çekmiştir. İnsanlarda dolar ve döviz eğiliminin artması da bir sorun.

Başa dön tuşu