Güncel

Kıyıda, köşede var olan dolarlarınız ortaya çıksın! Dolar kuru o tarihte… Son dakika dolar gelişmesi

Uzun bir süredir ülkemizde dolar önlenemez bir şekilde yükseliyor. Bu durum özellikle yatırımcıları oldukça tedirgin ediyor. Çünkü bu yükselişin ardından büyük bir düşüş olacak mı yoksa dolar bütün müdahalelere rağmen ilerleyişini sürdürecek mi şu anlık kestirmek oldukça güç.

Dolar 26 gün sonra o rakamı görecek! Her söylediği çat çat çıkan Selçuk Geçer flaş rakamı verdi!

Her ne kadar uzmanlar doların 20 lirayı geçeceğini belirtse ve bazı yabancı firmalar kur fiyatlarını 20 lira civarına sabitlese de yatırımcılar yurtdışında yaşanan gelişmeleri merakla takip ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Amerika da enflasyon oranlarının yüksek çıkmasının ardından doların artmaya devam edeceğine dair haberler sosyal medyada artmaya başladı. Tam da bu noktada Dolar kurunun son zamanlarda hareketleneceğine dair haberlerin sayısı da her geçen gün itibariyle artış gösteriyor. Uzmanlar özellikle kış mevsimini işaret ediyor!

Dolar Fiyatları Ne Durumda

Şimdilik 17 bandında seyir eden doların daha ne kadar yükseleceğine dair net bir bilgi bulmak oldukça zor. Bazı uzmanlar doların artışının çok fazla olmayacağını belirtse de birçok uzman doların çok daha hızlı bir yükseleceğini belirtiyorlar. Bu nedenle doların ülkemizde ki seyri hakkında endişeli bir bekleyiş hâkim demek daha doğru olacaktır.

Her ne zaman zaman bir düşüş yaşasa da doların seyrinin sürekli yukarı yönlü olması insanları dolara yatırım yapmaya yönlendirmekte ve bu durumda ekonomik gidişatı çok daha zora sokmaktadır. Birçok kimse doların ne zaman düşüşe geçeceğini merak etmektedir.

Yatırımcı Gelecek Haberleri Bekliyor

Yatırımcılar ve uzmanlar doların yönünün değişip değişmeyeceğinin tayinini yapabilmek için dış piyasaları yakından takip etmektedir. Fed faiz artırımı, Amerika da yeni açıklanacak olan ekonomik veriler gibi birçok parametre ülkemizde doları dalgalandırmak için yeterli oluyor. Birçok Uzman Amerika’dan gelecek ani kötü ekonomi haberlerinden korkmaktadır.

Çünkü yurtdışında yaşanan bu tarz durumlar ülkemizde doların çok daha hızlı bir şekilde yükselmesine sebep oluyor. Amerika da yaşanan son gelişmelerin ardından birçok uzman yükseliş beklentisine girerken Amerika’nın enflasyon artışı için yapacağı hamlelerin doların üzerinde bir baskı oluşturmasını ve yüksek bir sıçrayış olmamasını umut ediyorlar.

Dolarlarımızı bozdurmalı mıyız? Dolar uzmanı Selçuk Geçer’den bomba çağrı! O kur rakamlarına hazır olun

Başa dön tuşu