Güncel

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer “Dolar 35 lira olacak” dedi, sosyal medya sallandı! “Dolar kuru o tarihte…”

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıklamalarda bulundu. Ekonomistten yapılan açıklamalarda dolar kurunun 3 haneli rakamlara görebileceğini belirtti. Dolar kurunda yaşanan olumsuz gelişmeler son günlerde gündemden düşmüyor. Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalarda Dolar kurunun yakın bir zaman dilimi içinde 30 seviyelerine yükselmesi bekleniyor.

Özellikle dünyada yaşanan kriz ortamından sonra ABD enflasyon bankasının kararları da bu dönemde etkili olan gelişmeler arasında bulunuyor. ABD faiz bankası FED’in yapmış olduğu açıklamalarda doların yakın bir zaman dilimi içinde enflasyona bağlı olarak artacağını belirtiyor.  Dolar kurunda yaşanan olumsuz gelişmeler bütün dünyada kriz ortamının baş göstermesine sebep oluyor.

Kriz Ortamı Etkiliyor!

Kriz ortamından etkilenen en önemli ülkelerden birisi de Türkiye olarak ön plana çıkıyor. Türkiye’de dolara bağlı olarak gelişen enflasyon oranlarının ciddi seviyelerde yükselmesi bekleniyor. Selçuk Geçer tarafından yapılan açıklamalarda dolar kurundaki yükselişin ABD merkez bankasına bağlı olarak gelişim gösterdiği ön plana çıkıyor.

Faiz verilerinin her geçen gün yukarı yönde artmasıyla beraber ABD’de dolar kurunda olumsuz çaplı gelişmeler baş gösteriyor. Yaşanan kriz ortamından en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye yer alıyor. Türkiye’de yaşanan kriz gelişmeleri dolar kurunun yukarı yönde hareket etmesine sebep olan birinci gelişmeler arasında yer alıyor.

Dolar Artıyor!

Dolar kuruyla ilgili yeni tahminlerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 35 lira olacak seviyelere yaklaşmasının 2024 yazını bulabileceğini söyledi. Dolara yatırım yapmayı düşünen kişilerin bu bakımdan yapacakları yatırımların gelecekte ciddi oranda kar getirisi olacağını belirtti.

Ünlü ekonomist açıklamalarına devam ederek dolar kurundaki dalgalanmaların yıl sonuna doğru yaklaşık olarak 20 seviyelerine gelmesini beklediklerini belirtti. Dolarda yaşanan dalgalanmaların en önemli sebeplerinden birisi de Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ortamı olduğunu dile getiren Selçuk geçer dolar 35 olacak dedi.

Bütün bu bilgiler ışığında Dolar kurunun özellikle enflasyonun etkisiyle artış göstereceğine dair yorumlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bir de dış ticaret açığının bu gibi durumların tetikleyeceğine dair ciddi yorumlar da var!

Başa dön tuşu