Güncel

Vatandaş indirim beklerken otomobil fiyatlarına dev zam geliyor! Şimdi almayan bin pişman olur

Dünyada yaşanan koronavirüs salgını sonrasında çip krizi otomobil üreticilerini oldukça zorlamıştı. Şimdi bunlar yetmezmiş gibi Ukrayna-Rus savaşı ile birlikte enerji krizi de yaşanmaya başladı. Enerji fiyatlarına rekor bir zam yapıldı. Ülkemizde bu zamlardan nasibini tam anlamıyla almış durumda.

Yerli otomobil TOGG’un fiyatı belli oldu! Yerli otomobilin fiyatı kaç para? Kesin rakam verildi

Vatandaşlar yeni aylarda araba fiyatlarında düşüş beklerken, elektrik ve doğalgaz’a yapılan kallavi zamlar araba satış fiyatlarına da yansıyacak. Özellikle ülkemizde fabrikası bulunan Fiat, Toyota, Renault ve Hyundai gibi dev araba üreticileri zam yapmaya hazırlanıyor.

Toyota Otomotiv Türkiye CEO’sundan zam açıklaması 

Toyota Otomotiv Türkiye CEO’su Erdoğan Şahin doğrultusundan oluşturulan açıklamalara göre enerji kalemlerine yapılan zamlar otomobil üreticilerini de kötü etkileyecek. Şahin, “Üretim maliyetimiz içerisinde geride bıraktığımız sene yüzde 5’ken, bu sene yüzde 10 seviyelerine çıkan enerji maliyetinin yükünü kendi iç mekanizmalarımızla dengeleyebilmek adına detaylı önlemler almışken, yeni zamlarla bu miktar yüzde 15’e ulaştı. Bu artışı absorbe edebilmek için daha çok ne yapabileceğimizi alakalı bölümlerimizle değerlendiriyoruz. İhracatta da iç piyasada da rekabet gücümüzün olabildiğince etkileneceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bu açıklama ardından kafalarda zam yapılacağına ilişkin soru işaretleri de kalkmış oldu. Elektriğe yapılan fahiş zamlar sonrası, araba firmalarının zam yapması tabii ki kaçınılmaz oluyor. Ülkemizde dolar kurunun bir hayli yüksek olması ve ÖTV oranlarının yüzde 80 civarında yer alması zaten otomobil almayı bir hayli zorlaştırmıştı.

Toyota Corolla güncel fiyat listesi 

Toyota Corolla 1.5 Vision Benzin Manuel 550.200

Toyota Corolla 1.5 Vision Multidrive S Benzin Otomatik 574.400

Hyundai i10 güncel fiyat listesi 

Hyundai i10 1.0 MPI 67 PS Jump 331.500

Hyundai i10 1.0 MPI 67 PS Jump AMT 373.000

Bu otomobilden daha ucuzunu görmediniz! Türkiye’ye geliyor! Fiyatı ballı kaymaklı herkes alacak!

Başa dön tuşu