Güncel

Yerli otomobil TOGG’un fiyatı belli oldu! Yerli otomobilin fiyatı kaç para? Kesin rakam verildi

TOGG, Türkiye’nin yerli otomobili olarak sürekli gündemde. TOGG ile ilgili gelen haberler ise yakından takip ediliyor. TOGG için en fazla merak edilen husus ise fiyatının kaç para olacağı yönünde.

TOGG CEO’su Kesin Tarih Verdi! TOGG Ne Zaman Yollarda Görülecek?

Yerli otomobil TOGG’un fiyatı belli oldu! Bakan açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ilk aracın Mart 2023’te satışa çıkacağını açıkladı. Fabrikanın 29 Ekim’de açılacağını ve aracın üretiminin başlayacağını ifade eden Bakan Varank, C SUV sınıfı aracın aynı sınıftaki başka samimi yanmalı araçlarla rekabet edeceğini ve fiyatının ise aynı olacağını belirtti.

 

TOGG’un rakibi olan C sınıfı SUV araçlar hangileri?

Yerli otomobil TOGG’un C sınıfı olan rakiplerine baktığımız zaman,

Volkswagen Tiguan.

Peugeot 3008.

Citroen C5 Aircross.

Opel Grandland X.

Nissan Qashqai.

Nissan Juke Platinum.

Nissan Juke Platinum Premium.

Nissan X-Trail olarak göze çarpıyor.

Yerli otomobil TOGG’un fiyatı kaç para olacak?

TOGG’un yukarı da sıraladığımız rakiplerine baktığımız zaman, bir fiyat sunabiliyoruz. TOGG’un fiyatının aşağı yukarı 750.000 TL ile 850.000 TL arasında olacağını söyleyebiliriz.

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş son dakika açıklaması yaptı 

TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada aracın iki versiyonunun olacağını söyledi. Karakaş bu konuda yaptığı açıklamasında, “300 ve 500 kilometre olmak üzere iki farklı menzil seçeneğiyle satılacak olan Togg SUV, 200 ve 400 beygir güç sunacak, 200 BG’lik versiyon 7,6 saniyede, 400 BG’lik verim olacak.” şeklinde konuştu.

TOGG CEO’su Karakaş ise “Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli” ifadelerini kullanmıştı. Karakaş sözlerinin devamında , “Şu ana kadar gelen geri bildirimlere baktığımızda ilgi yüksek. O noktaya geldiğimizde bunların ne kadarı satışa dönüşür, zamanı geldiğinde göreceğiz. Hiçbir profesyonel şirket trafiğe nisanda, martta ya da şubatta çıkacak bir araç için şimdiden fiyat veremez, vermez, vermemeli. Fiyatı pazar belirler. Dolayısıyla zamanı geldiğinde biz de kendimizi o pazarda konumlandıracağız” dedi.

 

Başa dön tuşu