Güncel

Ekonomist Selçuk Geçer şapkanızı önünüze koyun düşünün dedi! Doların 22 liraya çıkacağı kesin tarihi açıkladı

Son dönemlerde dövizin hızla yükselmesinin üzerine birçok ünlü ekonomist bu durumu yorumlamaya başladı. Ne yazık ki şimdilik gelen yorumların çoğu iç açıcı değil. Uzmanlar genelde doların düşmeyeceği yönünde açıklamalar yapıyorlar. İlerleyen dönemlerde 22 liranın üzerine çıkacağı söylenen dövizin ne zaman düşüşe geçeceğine dairse henüz uzmanlar tarafından bilgi gelmemiştir.

Sosyal medya üzerinde binlerce kullanıcı bu yükselişin ne zaman son bulacağını ve bu durumun hayatlarını nasıl etkileyeceğini araştırmaktadır. Özellikle kullanıcılar ilerleyen dönemlerde gıda fiyatlarında bir artış olup olmayacağını merak etmektedir. Uzmanlar ise yaptıkları paylaşımlarla artışın sosyal hayata etki edebileceğini belirtmektedir.

Ekonomist Selçuk Geçer’e göre Dolar kurunun mevcut enflasyon ortamında artış gösterecek olması, kaçınılmaz bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla son zamanlarda Dolar kurunun daha da yükselebileceğinin mümkün olduğunu ifade ediyor!

Dolar Yükseliyor

Bundan yıllar önce doların ani ve hızlı bir şekilde yükselişi neticesinde ekonomi bir anda kötüleşmeye başlamış, enflasyon hızla artmış, özellikle dar gelirli kesim bu durumdan oldukça kötü etkilenmişti. Ülkemizde yine benzer bir durumun ortaya çıkması özellikle o zorlu dönemleri yaşayan kişilerde yeniden bir panik oluşmasına sebep oldu.

Bu nedenle şu an internette insanlar geleceğe dair bilgiler edinmeye yönelik araştırmalar yapmakta ve uzmanların açıklamalarını takip etmektedir. Fakat uzmanlarda bazı verilerin yeteri kadar detaylı olmadığını belirtmekte ve net açıklamalar yapmakta zorlandıklarını belirtmektedir. Sosyal medya kullanıcıları ise merakla güzel haberleri beklemektedir.

Döviz Düşecek Mi?

Ülkemizde konuşulan başlıklardan bir tanesi doların yükselişi olmuştur. Şu an uzmanlar kısa dönemde bir düşüş olmasını beklemediklerini söylemektedir. Dolar satımının yaşanan yükselişi bir nebze düşürdüğünü fakat bunun yükselişe hiç etki etmediğini ve doların tekrar yükselmeye devam ettiğini söylemektedirler.

Bazı uzmanlar ise durumun vahametinin daha da artacağını ve doların yükselişin insanların hayatını çok daha zorlaştıracağını söylemektedir. Özellikle sonbaharın gelmesiyle birlikte gıda fiyatları gibi pek çok noktada yükselmenin başlayacağını söyleyen uzmanlar dolar fiyatlarının uzun dönemde 20 lirayı geçmesinin bile mümkün olabileceğini belirtti.

Başa dön tuşu