Güncel

Stokçular şimdi patladı! 2. el sıfır otomobil fiyatları düştü! Araba almanın tam zamanı vatandaş akın etti

Otomobil sektörün adeta kan emici görevi gören galeriler için yeni düzenleme tam anlamıyla kabus gibi oldu. Sıfır otomobillerin satın alındıktan sonra 6 ay geçmeden veya 6000 kilometre yapmadan satılamaması alım satım yapan galerilerde panik havası estirdi. Şu an otomobiller panik halinde satılmaya çalışılıyor.

O tarihte otomobil fiyatları tam 250 bin TL birden düşecek; Bu detay bildiklerinizden çok farklı ama ÖTV değil!

Otomobil fiyatları yüzde 20 düştü 

Sarı sitede baktığımız otomobil ilanlarında oldukça değişim gözümüze çarptı. Bu kapsamda otomobil fiyatlarının yüzde 20 dolaylarında düştüğü görülüyor. Daha önce ellerinde araba kalmadığını belirten bayiler ise müşterileri tek tek arayarak araç verebileceklerini belirtiyorlar.

Stokçular patladı! Panikle araba satmaya çalışıyorlar

Herkesin malumü olduğu üzere ülkemizde otomobil fiyatları fahiş şekilde arttı. Bunda getirilen ÖTV oranları ve galerilerin sıfır araba stoklaması etken oldu. Öyle ki 794 bin TL’ye satılan Mini Cooper Classic modeli galerilerde 900 bin TL’ye satılıyor. Bayiden almak istersek ise 6 ay sonrasına gün veriliyor. Bunun gibi binlerce ilan vatandaşları çileden çıkartıyordu. Hükümet ise bu duruma el koydu ve 6 satmama ve 6000 kilometre yapma şartı getirdi.

Alınan bu karar sonrasında galeriler ve onlarla işbirliği yapan galerileri bir telaş aldı. Bayiler şimdi hem araç fiyatlarında indirime gitti hem de artık 6 ay sonrasına gün vermiyor. Galeriler ise araçları uygun fiyata elden çıkartmaya devam ediyor. Her ne kadar galeriler bu durumdan hoşnut olmada da araba almak isteyen vatandaşlar odlukça mutlu.

Başa dön tuşu