Güncel

Uzmanı açıkladı sıfır otomobillere ÖTV indirimi geldi mi? ÖTV indirimi sonrası fiyatlar açıklandı! 50.000 TL…

Son dönemlerde araç piyasasının oldukça karışık olduğunu söylemek mümkün. Sıfır araç fiyatları hızla artarken ikinci el piyasasında da satıcılar yüksek fiyatlara araçlarını satabilmek için adeta birbiriyle yarışır hale geldiler. Sosyal medyada sıfır araçlarda bir ÖTV indirimi olacağına dair haberlerin gelmesiyle birlikte piyasa adeta şok yaşadı. Sıfır araç almak isteyen kimseler araç alım kararlarını ertelemeye başladılar. İkinci el piyasası ise büyük bir durgunluk sürecine girdi. Araç alım satımı konusunda uzman isimlerin sözlerine baktığımızda ise birçok isim araç almak isteyenlere kararlarını ertelememeleri gerektiğini çünkü böyle bir indirime piyasaların izin vermeyeceğini savunuyor.

İndirimler Gerçekten Yararlı Olacak Mı?

Sosyal medya ÖTV indirimi dedikodularıyla çalkanırken uzman isimler ise enflasyondan dolara kadar pek çok parametrenin yukarı yönlü hareket ettiği bir piyasada ÖTV indiriminin yapılamayacağını savunuyor. Ayrıca böyle bir indirimin de kimseye yararı olmayacağını belirten uzmanlar olası bir indirimin vergi gelirlerine büyük bir darbe vuracağını belirtiyorlar. Ayrıca sıfır araç piyasasında yapılacak bu tarz bir hareketin piyasada bir talep patlaması yaratacağını söyleyen uzmanlar bu durumun yeniden araç fiyatlarına olumsuz etki edeceğini, dahası ithal araç ihtiyacını artıracağından dolayı cari açık ve kur dengelerin üzerinde de büyük bir baskı yaratacağını iddia ediyorlar.

Altına Yatırım Araç Almaktan Daha Mı Çok Getiri Sağlıyor?

Otomobil piyasalarında yaşanan durgunluğun ardından bazı alıcılar paralarını farklı yatırımlarda değerlendirme kararı almaya başladı. Fakat birçok yatırımcı piyasaları okumakta zorlandığından dolayı yabancı para birimlerine mi yoksa altın gibi değerli metallere mi yatırım yapmaları gerektiğine karar veremiyor. Bu noktada uzmanlar yatırımcılara kripto para ve altın piyasasına yatırım yapmayı öneriyor.

Eğer riski göze alıyorsanız ve paranızı kaybetmekten korkmuyorsanız toparlanmaya başlamış olan kripto piyasasına yatırım yapabilirsiniz. Ama paranız için güvenli bir liman arıyorsanız birçok uzman yatırımcılara paralarını altın piyasasında değerlendirmeyi öneriyor. Oldukça stabil bir seyir izleyen altın fiyatları önümüzdeki dönemlerde büyük bir düşüş yaşamayacakmış gibi görünüyor. Bu sebeple araç almanın çok daha karlı olacağı ifade ediliyor.

 

Başa dön tuşu