Güncel

İstanbul ve Ankara için bekçi alımı müjdesi! İŞKUR’dan ilkokul mezunu çarşı ve mahalle bekçisi alımı! 8000 TL maaş + yemek…

Binlerce işsiz genç yeni iş imkanlarının gelmesini heyecanla beklemektedir. İşkur’da gençlerin iş sahibi olabilmesi için her geçen gün kamu ve özel sektörden işverenlerin ilanlarını yayınlamaktadır. En son İşkur sayfasında bekçi ilanları yayınlandı. Ankara başta olmak üzere İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Hayat, Bilecik, Konya’da alımların olduğu ilanlarda özel sektör firmalarının talebinin yanında Jandarma Genel Komutanlığının da bekçi alımı için ilan açtığı görülüyor.

Başvurular başladı! 3 vardiya + 9000 TL maaş… İŞKUR’dan 18-58 yaş, okur yazar, ilkokul dengi çarşı ve mahalle bekçisi alımı!

Bekçilik zorlu bir meslek olsa da maaşı ve sunduğu imkanlar nedeniyle gençler tarafından oldukça talep görüyor. Eğer sizlerde bekçi ilanlarına başvuracaksanız elinizi (haberkolik.net) çabuk tutmanızı tavsiye ederiz. Peki, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde bekçi alımı şartlarında neler var? İşte detaylar!

Başvuru Şartları Nelerdir?

Özel sektöre bekçi alım şartları farklı olsa da genelde ilanlara başvurmak için Türk vatandaşı olmak ilk şart olmaktadır. Bekçi ilanlarında yüksek eğitim şartı bulunmamaktadır. Lise ve dengi okullardan mezun olmak bu iş için yeterlidir. İlanların bazılarında ise ikametgâh şartı bulunmaktadır. Eğer belirtilen ilçe sınırlarında 1 yıldan fazladır yaşamıyorsanız bazı ilanlara başvurma şansınız olmayacaktır. Ayrıca bu işlerde temiz bir sicilin olması da önemlidir. Eğer yüz kızartıcı bir suç işlediyseniz, daha önce hapis yattıysanız, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlara karıştıysanız bekçi olarak çalışamazsınız.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Bekçilik kadrolarına başvurmak istiyorsanız öncelikle İşkur sitesine üye olmanız gerekmektedir. Üye olurken e-devlet şifreniz varsa işiniz oldukça kolaylaşacaktır. E-devlet üzerinden girerek kolayca kişisel bilgilerinizi aktarabilirsiniz. Bunun haricinde site sizden öğrenim durumunuzla ilgili bilgileri isteyecektir. Bu ve bunun gibi bazı gerekli bilgileri verdikten sonra siteye giriş yapabilirsiniz.

Daha sonra iş arama kısmına girip bekçi yazdıktan sonra bütün bekçi ilanlarına ulaşabilirsiniz. Eğer kamu sektöründe ki ilanları görmek isterseniz kamu özel sektörde ki ilanları görmek isterseniz de özel seçeneğine tıklayarak ilanları gruplandırmanız da mümkündür. İlanların şartlarını görmek isterseniz de fare imlecini ilanın üstüne getirmeniz yeterlidir.

7-30 Eylül İŞKUR’dan en az 8.650 TL maaşla bekçi ve güvenlik görevlisi alımı başladı! İşte başvuru ekranı şartları

 

Başa dön tuşu