Güncel

Başvurular başladı! 3 vardiya + 9000 TL maaş… İŞKUR’dan 18-58 yaş, okur yazar, ilkokul dengi çarşı ve mahalle bekçisi alımı!

2022 yılı itibari ile istihdam oranlarında ki azalış gençlerin iş bulma ümitlerini kırmaktadır. Çoğu kişi kamu personeli olmak istemektedir. İŞKUR yılda 3 kere yüksek oranlarda sözleşmeli kamu personel alımı gerçekleştirmektedir. Eylül ayı başında İŞKUR tarafından yayımlanan bekçi alımı ise birçok kişiyi oldukça sevindirdi. Ancak bekçi alımı sadece 6 ilde yapılacak. Alım yapılacak olan iller ise şu şekilde.

7-30 Eylül İŞKUR’dan en az 8.650 TL maaşla bekçi ve güvenlik görevlisi alımı başladı! İşte başvuru ekranı şartları

İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kocaeli, Antalya ve Amasya illerdir. İlanı değerlendirmek isteyen adayların ise en çok merak ettiği konuların başında maaş gelmektedir. İŞKUR bekçi alımları (haberkolik.net) için belirlenen fiyat ise 9 bin TL’dir.  Bu aşamada başvuru sürecini kaçırmamak önem kazanıyor. Bir de başvuru şartlarına da bilgi sahibi olmanız da gerekiyor!

Bekçi Alımı Başvuru Şartları

İŞKUR resmi internet adresi üzerimde bekçi alımının şartları yayınladı. Yayınlanan resmi açıklamada adaylarından ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması istenmektedir. Öte yandan adayların en az ilkokul mezunu olması ve 18 yaşından küçük olmaması gerekmektedir.

Ayrıca adayların askerliklerini yapmış olması veya en az 2 yıl teçhil hakkına sahip olması istenmektedir. Son olarak ise adayların herhangi bir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarından atılmamış olması ve adli sicil kaydının olmaması gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşımayan kişiler ise başvuru sistemi tarafından onay verilmemektedir.

İŞKUR Bekçi İlanına Nasıl Başvuru Yapılır?

6 ilde yapılacak olan bekçi ilanına başvurular sadece İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yapılmaktadır. Adaylar başvuru da bulunabilmek için ilk olarak iş arayan profili açması gerekmektedir. İş arayan profili açmak ise tamamen ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlem hem İŞKUR il müdürlüklerinde hem de resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Ardından adaylar kişisel, eğitim ve iş bilgilerini sisteme yüklemesi gerekmektedir. Bu işlemin ardından başvuru da bulunmak istediği ilana kolayca başvuruda bulunabilir. Adaylar sadece ikamet ettiği illere başvuru yapması gerekmektedir. Bu nedenle kişisel bilgiler bölümüne mutlaka ikamet edilen ilin doğru yazılması gerekmektedir.

5-12 Eylül 18-50 yaş arası çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanı yayında! İşte e-devlet’ten bekçi alımı başvuru şartları

Başa dön tuşu