Güncel

Dolar o tarihte roket gibi yükselecek! Her söylediği çıkan Selçuk Geçer tarih verdi! Ağzından baklayı çıkardı

Son yıllarda doların artışı gıdadan, giyime kadar pek çok sektörü oldukça kötü etkiledi. Artan fiyatlar sebebiyle alım gücü düşen insanlar büyük bir merakla doların gerilemeye başlayacağı zamanı bekliyorlar. Fakat uzmanlar doların artışıyla ilgili ne yazık ki olumlu haberler vermiyorlar.

Dolar 45 lira mı oluyor? Parayı koklayan ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri teker teker açıkladı

Özellikle yılardır yaptıkları doğru tahminlerle adını duyurmuş olan birçok uzman dolarda ki artışın çok daha fazla olacağını söylüyorlar. Türkiye’nin germişte de birçok krizi atlattığını belirten uzmanlar bu sefer ki krizin çok daha sert olacağını ve gerekli önlemler alınmazsa özellikle dar gelirli vatandaşların bu durumdan çok daha zararlı çıkacağını belirtiyorlar.

Dolarda Ki Yükseliş Durmayacak

Genelde yabancı para birimlerinde ki yükselişlerde yapılan devlet müdahaleleri uzun süreli olarak artışın önüne geçer ve para birimde ki yükselişin azalışa dönmesini sağlar. Fakat (haberkolik.net) yapılan birçok müdahale doların son zamanlarda ki yükselişine hiçbir olumlu etki yapmadı.

Bu endişe verici durum nedeniyle yatırımcıların ve ekonomik gelişmeleri yakından takip eden kimselerin gözleri ekonomi uzmanlarından gelecek haberlere çevrildi. Fakat uzmanların yorumları hiç iç açıcı değil. Birçok uzman dolarda ki yükselişin önüne geçmenin oldukça zor olduğunu ve doların ilerleyen dönemlerde 30 TL’ye kadar çıkabileceğini belirtiyorlar. Yine birçok uzman doların yükselişinin durdurulamayacağını ama yeterli müdahale ile 20 TL seviyesine sabitlenebileceğini belirtiyorlar.

Büyük Buhranı Yaşayabiliriz

Ülkemizde ki ekonomik dengenin oldukça kırılgan bir seviyede olduğunu belirten uzmanlar bu konuda derhal çalışmaların başlaması gerektiğini belirtiyorlar. İlk olarak uygulanan para politikasının değişmesine gerektiğine dikkat çeken uzmanlar şu an dolar kurunun sabit tutulabilecek bir noktada olduğunu ve müdahale için geç kalınmış olsa da hala bir şeyler yapılabileceğini belirtiyorlar.

Fakat yaşanacak bir kırılmanın ardından dolarda ki artışın daha da hızlanabileceği ve doların günümüz fiyatından 5 kat daha yükselebileceğini söyleyen ekonomi uzmanları bunun yanında altın fiyatlarının da rekor kırmaya başlayabileceğine dikkat çekiyorlar. Bütün bu gelişmeler özellikle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar tarafından tedirginlikle izlenmeye devam ediyor.

Dolar için akıllara durgunluk verecek tahmin! Duyanları şoktan şoka sokacak! 2022 sonu en az…

 

Başa dön tuşu