Güncel

Herkes bunu bekliyordu! Yerli otomobil TOGG’un satılacağı tarih açıklandı! TOGG’un satış fiyatı kaç para?

Yerli otomobil TOGG’un satılacağı tarih açıklandı! TOGG’un satış fiyatı kaç para? Herkes bunu bekliyordu! Yerli otomobil TOGG son günlerde sık sık gündeme geliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime geçecek demişti. Buna paralel olarak bir açıklama da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG’un fabrika açılışının yapılacağı ve yollara çıkacağı tarihi açıkladı.

Yerli otomobil TOGG’un satılacağı tarih belli oldu 

Rıfat Hisarcıklıoğlu, TOGG ile alakalı mühim açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, “Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık, kendi otomobilini yapmak. 60 yıl evvel yarı yolda kaldık. O nedenden bu nedenden ama Allah nasip ederse inşallah bu yıl 29 Ekim’de Türkiye’nin tüm özlük hakları bizim olan TOGG’un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli tüm hakları bizim olan Türkiye’nin olan otomobili dünya piyasasına da sunmuş olacağız. İnşallah 2023 yılının mart ayında hep birlikte binmeye başlayacağız. Yozgat’ın yollarında da TOGG’u göreceksiniz” dedi.

TOGG’un satış fiyatı kaç para?

Yerli otomobil Togg’un ön satış bedelinin 250 bin TL olacağı söylentisi sosyal medyada gündem yarattı. Fakat  TOGG’un satışa sunacağı ilk model olan C-SUV’un vergisiz fiyatı zaten 700 bin TL oluyor. Fiyatın üstüne yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklendiğinde 908 bin TL’lik bir fiyat çıkıyor. Uzmanlar ise yaptığı açıklamada, bataryalarının ithal edilmesi bağlamında dövize endeksli yerli otomobilin fiyatının en az 1 milyon TL olacağını ileri sürüyorlar.

Başa dön tuşu