Güncel

Türkiye Taş Kömürü 18-32 yaş arasında İŞKUR üzerinden binlerce işçi alıyor! İşte TTK işçi alımı başvuru şartları

Türkiye’nin en önemli kurumları arasında yer alan Türkiye Taş Kömürü Kurumu binlerce işçi alımı yapmak için düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu ile ilgili açıklama yapmıştı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu işçi alımı başvuruları İŞKUR resmi web sitesi üzerinden yapılacak.

MEB son dakika esube.iskur.gov.tr’de okullara güvenlik ve temizlik görevlisi TYP personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Türkiye Taş Kömürü Kurumu kısa adıyla TKK uzun zamandır işçi alımı yapmıyordu. Son gelen haber iş bekleyen vatandaşları sevindirdi. TKK işçi alımı için bazı şartlar var. Bu anlamda 18-32 yaş arasında olmak gerekiyor. Ve çalışılacak yerde ikamet etmek lazım.

Türkiye Taş Kömürü İŞKUR üzerinden binlerce işçi alımı detayları 

Genel Maden işçi Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşilgül, ”Çanakkale ile Balıkesir’de istifa eden işçiler ile işçi alımlarına yönelik yeni açıklamalarda bulundu. İstifa eden işçilerin yerine yenilerinin arınması yönünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir açıklama beklemiyor. Bu yönden bakıldığında 4000 işçi alımı gerçekleştirilecek.” şeklinde açıklama yaptı.

İŞKUR üzerinden Türkiye Taş Kömürü işçi alımı yapılıyor

Başvuruların yapılacağı adres olarak İŞKUR’u görüyoruz. İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurular online olarak tamamlanacak. Bu anlamda kesinlikle posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecek. Tüm adaylardan başvuru alındıktan sonra kazananları belirlemek için kura yöntemi uygulanacak.

Türkiye Taş Kömürü işçi alımı başvuru şartları

Türkiye Taş Kömürü Kurumu işçi alımı yönünden adayların birtakım kıstaslara vakıf olmasını talep ediyor. Bunlar ise genel itibariyle;

Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak,

Askerlik görevini yerine getirmiş ya da askerlik ile ilgisi bulunmamak,

En az ilkokul mezunu olmak,

Alım yapılacak ilde ikamet ediyor olmak.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Başa dön tuşu