Güncel

Son dakika! Bu sefer yüzler güldü! Göbek attıracak benzin indirimi geldi! 1 LT benzin ve mazot (motorin) kaç TL oldu?

Son dakika! Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi sonrasında dolar kuru artışa geçmişti. Buna paralel olarak Brent petrol fiyatlarının artmasıyla birlikte benzine zamlar peş peşe gelmişti. Sürücüler ise bu duruma isyan etti. Fakat bugün gelen güzel haber yüreklere bir nebze olsun su serpti. Bu bağlamda 30 Ağustos Salı gününden itibaren benzine indirim bekleniyor.

Biraz önce belli oldu! Benzin ve motorinde 10 TL’den fazla indirim bombası! İstasyonlarda kuyruk var

1 LT benzin ve mazot (motorin) kaç TL oldu?

Ardı ardına gelen zam haberleri sürücüleri isyan ettirmişti. Fakat 30 Ağustos Salı günü benzin fiyatlarına okkalı bir indirim yapılacak. Bu bağlamda benzine 1.04 kuruş indirim gelmesi oldukça olası gözüküyor. Yapılan indirim ardından 21,16 kuruştan satılan benzinin litresi 20,10’a inecek.

BENZİN FİYATLARINA 11 TL İNDİRİM HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Benzin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 21.16 TL
İstanbul Avrupa Yakası: 21.15 TL
Ankara: 21.28 TL
İzmir: 21.27 TL

Motorin Fiyatları:

İstanbul Anadolu Yakası: 26.91 TL
İstanbul Avrupa Yakası: 26.89 TL
Ankara: 27 TL
İzmir: 27.02 TL

Brent ham petrol fiyatları yükselişte!

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 101.81 dolara çıkarken ABD hafif ham petrolü 95.31 dolara yükseldi.

Fiyatların yükselişinde, Rusya’nın ihracatındaki kesintiler, büyük üreticilerin üretimi kısma olasılığı ve ABD’deki bir rafinerinin kısmen kapatılması nedeniyle çoğalan arz sorunu kaygıları etkili oldu. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman’ın, hafta başında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım yapımcı ülkelerden meydana gelen OPEC+ grubunun petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık üretimi kısabileceğini açıklaması piyasalarda arz daralması kaygılarını destekleyerek fiyatları yükseltti.

Başa dön tuşu