Güncel

Bu devirde olacak iş değil! Bu SUV ve Pickup araçlar 55 bin TL altına satılıyor!

Son zamanlarda internette düşük fiyatlara araçlar satıldığı ile ilgili haberler görmüş olabilirsiniz. Ne yazık ki bu haberlerin birçoğu asılsızdır. Çünkü araç markalarının birçoğunun ithal edilmesi ve yabancı para birimlerinin her geçen daha da değer kazanması nedeniyle kendinize bir araç alacaksanız 100.000 TL üstüne çıkmanız elzemdir.

Son trendlerde ilk sırada! Hyundai’nin bu modeli sadece ama sadece 70 bin TL; Bütün bildiğiniz listeleri unutun

Fakat söylemeliyiz ki bu fiyatlara sıfır bir araç alma ihtimaliniz de bulunmamaktadır. Ancak ikinci el araçlar arasından seçim yapabilirsiniz. Modeli eski olan ama kaza yapmamış ve bakımları düzenli şekilde yapılmış birçok SUV ve Pickup 100.000 ile 200.000 TL bandında bulunabilmektedir.

Kilometreler Yükseldikçe Fiyatlar Düşüyor

Bilindik bir markanın sıfır SUV aracını almak için en az 300.000 TL’yi gözden çıkarmak gerektiğinden dolayı araç almak isteyen birçok kişi ikinci el piyasasında kendi bütçesine uygun araç aramaktadır. Bu kişilere tavsiyemiz araçların kaç kilometre yol yaptığına dikkat etmeleridir. Genelde araçlar yüksek kilometreler yapmışlarsa fiyatları çok daha düşük olmaktadır. Çünkü uzun mesafeler kat etmiş araçların motorlarıaşınır ve motor efektif çalışamadığı için değişmesi yada parçalarının yenilenmesi gerekir.

Böyle bir tamir oldukça masraflı olduğu için birçok kimse yüksek kilometreleri araçları tercih etmez ve bu araçların fiyatları düşük olur. Genelde araç motorlarının ömrü 500.000 kilometredir. İkinci el araç alırken günlük kullanımınızı aracın kilometresiyle karşılaştırıp kaç yıl o aracı kullanabileceğinizi hesaplayıp buna göre diğer aksamları sağlam olan bir SUV tercih edebilirsiniz.

Asya ve İtalyan Araçları İlk Sırada

İkinci el araç piyasasında kendiniz için düşük fiyatlı bir araba arıyorsanız Asya markalarına ya da İtalyan araçlarına bakabilirsiniz. Bu araçlarda ki parçaların daha kalitesiz olması, araçların konfor yönünden yetersiz olması, yedek parçalarının fiyatlarının yüksek olması gibi gerekçelerle insanlar bu markaların araçlarına ilgi göstermemektedir.

Fakat yoğun olarak araç kullanmayan, sadece şehir içinde ve kısa mesafelerde araç kullanan kimseler için bu markaların araçları oldukça yeterli gelecektir. Bu nedenle Honda, Hyundai, Nissan Peugeot gibi markaların ikinci el modellerine mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz. Özellikle Nissan ve Peugeot markalarının araçları tasarım yönünden oldukça hoş gözükmektedir.

Almada yanında yat! Bu Dacia Duster sadece 145 bin TL’den satılıyor; Bütün bildiğiniz listeleri unutun!

 

Otomobil piyasasında yer yerinden oynadı! Renault en ucuz otomobilini Türkiye’ye getirdi! Bu fiyat Şam’da kayısı

Başa dön tuşu