Güncel

Akaryakıtta son dakika! Benzin, LPG ve motorine indirim mi geldi, zam mı geldi? 31 Ağustos BP, Opet, Total, Shell akaryakıt fiyatları

Akaryakıtta son günlerde yaşanan gelişmeler hızla devam ediyor. Son dakika yapılan açıklamalarda akaryakıt fiyatlarına 11 Ağustos günü 1 TL tutarında bir indirim uygulanmıştı. İndirim olanaklarının gelecek günlerde devam ederek yakın bir zaman dilimi içinde 1,5 TL daha düşmesi bekleniyor. Dünyada yaşanan kriz ortamı akaryakıt fiyatlarının ciddi düzeyde yükselmesinde etkili olmuştu.

Biraz önce belli oldu! Benzin ve motorinde 10 TL’den fazla indirim bombası! İstasyonlarda kuyruk var

Özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin ardından Çin ve Tayland arasındaki savaş sinyalleri dünyayı ayağa kaldırdı. Bakalım son gelişmelerden sonra akaryakıt fiyatlarında nasıl bir gelişme yaşanılacak? Kriz ortamında akaryakıt fiyatları artmaya devam edecek mi? İşte bu ve benzeri sorulara dair merak edilen her şey bu yazımızda!

Kriz Ortamı Etkili Oluyor!

Dünyada yaşanan tehlike sinyallerinden en çok etkilenen olgu akaryakıt fiyatları oldu. Türkiye akaryakıtta dışa bağımlı bir ülke olduğu için dolar kurunda yaşanan olumsuz gelişmeler akaryakıt fiyatlarının artışında etkili oldu. Türkiye’de akaryakıt fiyatları son yılların en sert yükselişine sebep oldu.

Böylelikle akaryakıt fiyatlarına %100 oranında zam uygulandı. Hükümet yetkilileri kriz ortamında yaşanan bu gelişmelerin ardından akaryakıt indirim oranı uygulanacağını duyurdu. Akaryakıtta yaşanan gelişmeler birçok alanda olumsuz gelişmelere vesile oldu. Akaryakıtta son zamanlarda hareketli zamanlar yaşanıyor.

1 TL Tutarında 1,75 TL Arasında İndirim Uygulanacak!

Hareketli zamanların ardından 1 TL tutarında bir indirim oranının akaryakıt fiyatlarında uygulanması bekleniyordu. Ve nihayetinde 11 Ağustos günü 1 TL tutarında bir indirim oranı uygulandı. Fiyatlarda yaşanan gelişmeler her geçen gün hızla devam ediyor. Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda gelecek günlerde 1,5 ile 1,75 arasında bir indirim tutarının olacağı dile getiriliyor.

Yapılacak olan indirim tutarıyla fiyatların ciddi oranda gerilemesi bekleniyor. Halk yapılacak olan bu indirim açıklamasının ardından akaryakıt kuyruklarına girdi. İndirimin her an açıklanması beklenen gelişmeler arasında bulunuyor.

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan gelişmelerde dünya kriz ortamı hakim olmuş durumdadır.  Bununla beraber son günlerde yaşanan Çin ve Tayland arasındaki Uzakdoğu girişimleri bu gelişmelerde etkili olan gelişmeler arasında bulunuyor.

Akaryakıtta son dakika! Benzin, LPG ve motorine indirim mi geldi, zam mı geldi 31 Ağustos BP, Opet, Total, Shell akaryakıt fiyatları

İndirim üstüne indirim var!

Dün gece yarısından itibaren akaryakıt fiyatlarına yansıtılacak olan bu indirim araba sahiplerinin benzin maliyetlerini depo başı 40 TL ile 50 TL arasında azaltacak.

Başa dön tuşu