Güncel

Yerli otomobil TOGG’un fiyatı biraz önce resmen açıklandı! İşte TOGG’un fiyatı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank flaş bir açıklama yaparak yerli otomobil TOGG’un fiyatını resmen açıkladı. AK Parti bağlamında düzenlenen Şehir Buluşmaları uygulamaları kapsamında Nevşehir’e giden Bakan Varank, burada TOGG’un fiyatı ile ilgili mühim açıklamalar yaptı.

Bakan Varank TOGG’un fiyatını açıkladı

 

Bakan Varank açıklamasında dünyada ekonomik sıkıntılar yaşandığını konuştu ve “Dünya ekonomik olarak bir resesyona durgunluğa doğru gidiyor. 3 senedir pandeminin bulunduğu bir süreçten geçtik. Ekonomik buhran Rusya ve Ukrayna savaşı sebebiyle daha da derinleşmiş durumda. Ülkeler bu sıkıntıları atlatabilmek amacıyla bir sarmalın içerisine girmiş durumda. Gelişmiş ülkeler 40-50 senedir görmedikleri enflasyonu, işsizliği şu anda yaşıyorlar. Büyük bir tehdit içerisindeler. İşte uluslararası toplantılarda, emin olun her bir ülkenin gündeminde ‘acaba biz bu kışı nasıl atlatacağız? Bu enerji krizini nasıl atlatacağız’ endişesi var. Bununla alakalı görüşmeler yapıyorlar. Tabii bu küresel olumsuz iklimden ülkemiz de etkileniyor.

Biz bunu hiçbir vakit inkar etmedik. Ama burada Türkiye’nin durduğu noktayı da gayet güzel bir şekilde değerlendirmek lazım. Ülkemiz bundan evvel sıcak para politikalarından kur, faiz, enflasyon sarmalından emin olun çok çekti. Bu politikalar sebebiyle ülkemizin önüne çok setler çekildi. IMF kapılarında ülkemizin geleceğine ipotek koyulmaya çalışıldı. Fakat o günler geride kaldı. 29 Ekim yaklaşıyor. Müzmin muhaliflerin ‘nasıl yaparım da acaba bir kulp takarım. Bu projeye nasıl bir hata bulurum’ diye uğraştıkları TOGG’un ilk seri üretim araçları inşallah 29 Ekim’de Gemlik’te fabrikada seri üretimden inmiş olacak. Ve biz o gün cumhuriyetimizin 100. senesini karşılarken ülkemize büyük bir gururu hep eş güdümlü yaşatacağız” şeklinde açıklama yaptı.

TOGG’un fiyatı kaç para olacak?

Basın mensuplarının TOGG’un fiyatı ile alakalı sorduğu soruyu değerlendiren Bakan Varank, “C katagorisi SUV otomobillerle aynı fiyatta olacak” şeklinde yanıt verdi. Bakan bu sorunun çok sorulduğunu ve başından bu yana yanıtlarının değişmediğini, fiyatının muadili ile aynı olacağını yinelediklerini söyledi. Bakan Açıklamasında, “Fiyatla alakalı sorular bize çok soruldu. Başından beri de aynı şeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. ‘Biz pazara C katagorisi SUV bir otomobille çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C katagorisi SUV segmentindeki samimi yanmalı, benzinli dizel otomobiller hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından pazara gidip rekabetçi olacağız’. Başından beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize. Şu anda piyasada C katagorisi SUV otomobiller hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir düşünce oluşur. ‘Demek ki TOGG da bu fiyatlardan pazara çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir vakit bizim bir açıklamamız olmadı. Başından beri pazara çıktığımda C katagorisi SUV segment otomobillerle aynı marjda satılma amacı var. Şirket bu minval üzere de çalışmalarına devam ediyor” dedi.

 

Elektrikli otomobiller yüzde 10’luk ÖTV diliminde. TOGG vergisiz fiyatı 800 bin TL olsa, şimdiki hesaplamaya göre fiyatının 900 bin ile 1 milyon lira arasında olacağı manasına geliyor.

Başa dön tuşu