Güncel

Türkiye’de şuan daha ucuzu yok! Citroen 250.000 TL indirim yaptı! Yüzde yüz elektrikli model kapışıldı

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışlar vatandaşları elektrikli modellere yöneltmeye devam ediyor. Her geride bıraktığımız yıl satışları daha da yükselen elektrikli arabalar bağlamında kritik ayrıntı belli oldu. Bu anlamda Citroen dev bir adım attı.

Otomotiv sektöründen haberleri anı anına açıklayan Emre Özpeynirci, Türkiye’deki en ucuz fiyatlı elektrikli otomobile yer verdi. “Türkiye’nin en ucuz elektrikli modeli oldu” diyen Özpeynirci, bu otomobilin 785 bin lira olduğunu bildirdi.

“Citroen, C4’ün %100 elektrikli versiyonu e-C4’ü 785.000 TL fiyatla Türkiye’de satışa sundu. 350 km menzile sahip e-C4 bu fiyatıyla 809 bin TL fiyata sahip Renault Zoe’yi geçerek Türkiye’nin en ucuz elektrikli modeli oldu.” şeklinde konuştu.

Lansman fiyatı çok avantajlı

Özpeynirci yaptığı açıklamanın devamında, “Citroen Türkiye, benzinli C4 ile aynı fiyata satışa tanıttığı e-C4’te lansman zamanına özel olarak E-Şarj iş birliğiyle 1 senelik bedava enerji ve duvar tarzı şarj cihazı (Wallbox) da hediye ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bu indirim varken alınır

Özpeynirci lansmana özel modelin fiyatının daha sonra 1 milyonun üstüne çıkabileceğini ifade etti ve “Bu fiyatın lansmana özel olduğunu da belirtmem gerek. Elektrikli araçlarda da matrah sistemi bulunduğu için biraz fiyat yükselirse, bir anda %10’dan 40’lık ÖTV dilimine girip fiyatı 1 milyonu da aşabilir.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Başa dön tuşu