Güncel

Tüm erkek çalışanlara maaşa ek ödeme müjdesi! Yalnızca dilekçeyle başvuran alıyor! Son tarih…

Ülkemiz ekonomik olarak zor günlerden geçerken devlet her gün her gün yeni bir kampanya duyurarak vatandaşların bu zor günleri kolayca atlatması için elinden geleni yapıyor.

Dar gelirli kimseler için yapılan gıda, yakıt, okul yardımı gibi birçok yararlı kampanyanın ardından şimdide eşi vefat etmiş erkek çalışanlara bir müjde geldi. Eşi vefat etmeden önce çalışan erkekler başvuruda bulunup ölen eşlerinin maaşlarını alabilecekler. Bu hak önceden sadece kadınlara tanınıyordu. Yeni çıkan yasayla birlikte artık erkeklerde bu hakka sahip oldular. Verilen bu müjde çalışanları oldukça mutlu etti. Bu maaşı alabilecek olanların maaşı almak için dilekçe vermeleri gerekiyor.

Erkeklerde Dul Maaşı Alabilir

Sosyal medyadan gelen haberlere göre yapılan bu yeni yasa oldukça kapsayıcı olacak. Eşi vefat eden erkeklerin hanımlarının çalışma sürelerine ve ödedikleri prim gününe göre gerekli hesaplamalar yapılacak ve eşlere hak ettikleri maaş yatırılmaya devam edecek. Eski düzenlemenin yerine yapılan bu yeni düzenleme oldukça olumlu karşılandı.

Fakat erkeklere maaş alma hakkı getirilirken ne yazık ki erkek çocukların maaş alma hakkı konusundaysa ek bir çalışmaya gidilmedi. Erkek çocukları hala 25 yaşına kadar ebeveyninin maaşından yararlanabilecek. Ayrıca vefat eden eşin maaşının yüzde 50 kadarının eşe, yüzde 25 kadarınınsa çocuklara bağlanmasına karar verildi. Bu maaşın bağlanması ile ilgili yeni düzenlemeler eşi vefat eden erkekleri memnun eden bir gelişme olarak görülüyor.

Group of business people working with laptop at meeting

Dul Maaşı İçin Gereken Şartlar

Eğer vefat eden eşinizin maaşını almak istiyorsanız bazı şartların yerine gelmesi gerekmektedir. Çalışan kişinin 1800 günden az olmamak kaydıyla malul, ölüm sigortaları primi isteğinde bulunmuş olması gerekmektedir. Ayrıca vefat eden çalışanın 5 yıldan az olmamak kaydıyla sigortalı olması gerekmektedir.

SGK’lı kimselerin borçları varsa bu imkândan yararlanamazlar. Bildirilen bu şartların yanında ek bir belge istenip istenmeyeceği ile bir bilgi ise şimdilik bulunmuyor. Gelen ilk haberlere göre ödenen prim günü ve sigortalı gün sayısı dul maaşının bağlanması için önemli olacak. Verilen bu haktan binlerce kişinin yararlanabileceği düşünülüyor.

Başa dön tuşu