Güncel

Son dakika haberi: Adalet Bakanlığı 5 yıl ceza indirimi geldi mi? Genel af yasası çıktı mı?

Son günlerde Türkiye’de en çok gündeme gelen konular arasında Adalet Bakanlığından beklenen açıklamalar yer alıyor. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 5 yıl ceza indiriminin uygulanacağı belirtilen haberler arasında bulunuyor. 5 yıl ceza indiriminin yapılacağı beklenen gelişmeler arasında bulununca kişiler heyecanlanıyor. 6. Yargı paketi kapsamında resmi gazetede haberlerin yayınlaması bekleniyor.

Açık cezaevi kapsamında korona virüs sürelerinin uzatılması beklenen gelişmeler arasında bulunuyor. Konuyla ilgili ilk ağızdan yapılan açıklamaların ardından bu hafta meclisten yasanın geçmesi bekleniyor. 5 yıl ceza indiriminin ardından kişiler avantajlı bir indirim oranından yararlanma fırsatlarına sahip olabilecekler.

6. Yargı Paketi!

6. Yargı paketi kapsamında bazı suçlulara 5 yıllık af geleceği beklenen gelişmeler arasında bulunuyor. Yapılacak olan af gelişmesinin ardından hangi suçların kanuna gireceği (haberkolik.net) konuşan konular arasında bulunuyor. 6. Yargı paketinin yakın bir zaman dilimi içinde AKP ve MHP oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yapılacak olan yeni gelişmelerin ne zaman resmi gazeteye sunulacağı ise belirsizliğini sürdürüyor.

Hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda yargı paketi üzerine olan çalışmaların devam ettiği dile getiriliyor. Böylelikle hangi suçların ne zaman kesinleşeceği konusu güncelliğini korumaya devam ediyor. Hükümet yetkililer terör ve uyuşturucu suçlarının yargı paketine dahil edilmeyeceğini dile getirdi. Dolayısıyla bunun haricindeki kişilere 5 yıllık cezai indirimin uygulanması beklenen gelişmeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Af Geliyor Az Kaldı!

Af indiriminin ardından kişiler ayrıcalıklı bir hizmetten yararlanma fırsatlarına sahip olabilecekler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili değerlendirmeler yaparak gelecek günlerde paketin detaylarını paylaşacağını belirtti. Paketin detaylarının paylaşılmasının ardından paket mecliste onaylanarak resmi gazetede duyurulacak. Böylelikle kader mahkumları 5 yıllık af imkanlarından yararlanma avantajlarına ve fırsatlarına sahip olabilecek.

Yapılacak olan bu cezai yaptırım indirimlerinin ardından kişiler fırsatlardan yararlanma avantajına sahip olma imkanından yararlanabilecek! Genel olarak henüz bir şeyler şekillenmese de yaklaşan seçim süreciyle birlikte af haberlerinin de sıklaşacağı düşünüyor. Bu konuya dair merak edilen tüm detayları takip etmeye devam edeceğiz!

 

Başa dön tuşu