Güncel

RESMEN AÇIKLANDI! Bu otomobillere yüzde 50 vergi indirimi müjdesi! O modellerin fiyatları yarı yarıya düştü!

Otomobil almak isteyen vatandaşları mest eden bir haber geldi. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte hükümet bazı modellerde ÖTV indirimi yapmayı planlıyor. Otomobil pazarında sık sık kötü haberlerin gelmesinin sonrasında nihayet birtakım olumlu haberler de gelmeye başladı. Sıfır kilometre otomobil fiyatları baya bir süredir artıştadır. Bunun nedenleri arasında döviz kurunun artması ve dünyada yaşanan gelişmelerin yanı sıra ÖTV zammı da tuzu biberi olmuştu.

Özellikle vergiler sebebiyle olabildiğince artan otomobil fiyatları bağlamında şimdi vergi indirimi söz konusu. Ülkemizde satılan nerdeyse bütün otomobillerin yüzde 80 ve daha yüksek ÖTV ile fiyatlanır duruma gelmesi ise tüketicinin nezdinde haklı olarak bir ÖTV güncellemesi beklentisi yaratmıştı.

Vergilerin üzerine bir de otomobil şirketlerin kendi zamları eklenince fiyatlar tavan yapmıştı. Ekim ayı ile eş güdümlü artan sıfır otomobil fiyatları otomobil sahibi olmak isteyenleri oldukça üzmüştü. Bu anlamda bazı otomobil modellerinde yüzde 50 indirim yapılacağı öne sürüldü.

O modellerin fiyatları yarı yarıya düşüyor

Fiat Egea, Fiat Egea Cross, Hyundai i20, Hyundai Bayon, Toyota Corolla sedan, Renault Clio, Renault Taliant, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, Dacia Duster, Citroen C-Elysee, Peugeot 208, Citroen C3, Opel Astra, VW Polo, Kia Picanto, Kia Rio.

Başa dön tuşu