Güncel

ÖTV indirimi haberi sonrası 2. araç fiyatlarında son dakika gelişmesi! İşler sarpa sardı! Almak için o tarihi bekleyin!

Ülkemizde ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatlarına oldukça yakın olup oldukça pahalı fiyatlara sahiptir. Bu durumun en önemli sebebi ise döviz kuru ve enflasyondan kaynaklanmaktadır. Döviz kurlarında ki ani düşüş ve yükselişler araç fiyatlarını oldukça etkilemektedir.

2022 yılında dolar kuru tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Durum böyle olunca otomotiv uzmanları ikinci el araçlar ile ilgili herhangi bir yorum yapamıyor. Ancak bazı uzmanların düşüncelerine göre dolar kuru 2022 yılının sonlarına doğru 20 TL seviyesinin üzerine çıkmasını düşünmektedir. Eğer döviz kuru bu seviyelere çıkarsa o zaman ikinci el araç fiyatları şu an ki fiyatlara göre yaklaşık yüzde 30 oranında yükselebilir.

MASFED Genel Başkanı İkinci El Araçlar ile İlgili Ne Dedi?

Türkiye istatistik kurumunun verilerine göre 2022 yılında 2 milyondan fazla ikinci el araç satışı yapıldı. 2022 yılında satılan ikinci el araç sayısı 2021 yılına göre yüzde 30 artmış durumda. Geçtiğimiz gün MASFED genel başkanı Sayın Erkoç yıl sonuna kadar ikinci el araç satışlarının 3 milyon civarında olacağını söyledi.

Öte yandan ikinci el araçların fiyatları her ay bir önceki aya göre yüzde 10 oranında arttığı söyleyen Başkan Erkoç fiyatların daha da artabileceğini vurguladı. Fiyatların otomotiv piyasasını olumsuz yönde etkilediğini ve araç satışlarının stabil hale gelmesinin önemli olduğu söyleyerek cümlelerini sonlandırdı.

Uzmanlar Uyardı! İkinci El Araçlar İçin Acele Etmeyin

Bazı önemli otomotiv uzmanlarının görüşlerine göre ikinci el araç alımlarının 2023 yılında zarar ettirebilme olasılığına karşı vatandaşları uyardı. 2023 yılında ki yeni ekonomik döviz projelerin yürürlüğe girmesi döviz kurunda ciddi düşüşler gerçekleştirebilir.

Böyle bir durumun olması da 2022 yılında ki fiyatların 2023 yılında düşmesinin önünü açacaktır. Bu nedenle uzmanlar ikinci el araç alımlarında acele edilmemesini ve en az yılbaşının beklenmesi gerektiği düşünmektedirler. Şayet siz de ikinci el araç satın alırken mutlaka kapsamlı bir araştırma sürecinin içerisinde yer alabilirseniz, bu araçlara daha uygun fiyatlı bir şekilde sahip olabilirsiniz!

Başa dön tuşu