Güncel

Milyonlar bekliyordu! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin az önce açıkladı! Asgari ücrete 2022 Kasım ayı zammı şoku!

Geçtiğimiz haftalarda hükümete yakın bir internet sitesi Kasım ayında asgari ücrete zam yapılacağını ortaya atmıştı. Kasım ayında asgari ücretin 6.700 TL olacağını iddia etmişti. Bu anlamda hükümetten asgari ücret Kasım zammıyla ilgili ilk açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kasım ayında asgari ücrete bir zam daha yapılacak mı? Sorusuna yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında söyledi! Asgari ücrete 2022 Kasım ayı zammı müjdesi! Yeni ücret sevinç yarattı

Asgari ücrete en son Temmuz’da zam yapılmıştı

Herkesin bildiği gibi asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılarak maaşlar 5.500 TL’ye çıkartılmıştı. Normalde asgari ücrete senede bir zam yapılıyordu. Fakat yapılan bu zam enflasyon karşısında pul oldu eridi. Asgari ücretle çalışanlar bu durumda Kasım ayında zam yapılıp, yapılmayacağını merak etmeye başladılar.

Asgari ücrete Kasım zammı yok

Milyonlarca asgari ücretli çalışan bugün gelen haberle oldukça üzüldü. Dün yapılan Kabine toplantısından sonra açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kasım ayında asgari ücrete zammın gündemde olmadığını belirtti. Bu kapsamda yeni yılın beklenmesi gerektiğini söyledi. Böylelikle bu sene asgari ücret kararına Aralık ayında açıklık getirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , vatandaşlardan sabır ve destek beklediğini söyleyerek, “Yılbaşında inşallah bu tabloyu tekrardan değerlendirecek, gerekeni yapacağız” demişti.

 

 

 

 

 

 

 

Başa dön tuşu