Güncel

Mehmet Cengiz Bodrum Bu Kez Cennet Koyu’nu Cehenneme Çevirecek!

Mehmet Cengiz şimdi de Cennet Koyu’nu cehenneme çevirmeye hazırlanıyor! Bir doğa harikası daha Sedat Peker’in ifşalarına rağmen devam eden Mehmet Cengiz tarafından yok edilecek!

Bodrum’un en değerli bölgesi Cennet Koyu’ndaki 678 bin metrekarelik arazi Cengiz İnşaat’a satıldı. Cengiz İnşaat Bodrum’daki el değmemiş cennet diyarına villa ve otel inşaatına başlıyor.

Mehmet Cengiz’in bu korkunç proje için dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile el sıkıştığı öğrenildi.

Mehmet Cengiz Cennet Koyu’ndaki 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi’nden satın aldı ve inşaata başlamaya hazırlanıyor.

Cengiz İnşaat’ın Bodrum Cennet Koyu’na 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa edecek. Bulgari Türkiye’deki ilk otel yatırımı için Bodrum Cennet Koyu’nu inşaat için de Cengiz İnşaatı seçti. Dünyaca ünlü mücevher markasının Bali, Londra, Dubai, Paris gibi yerlerde otelleri olduğu biliniyor.

Cengiz İnşaat geçen sene Cennet Koyu’nda yapılacak olan Bulgari Otel’in arazisi için 2 plaj, 4 mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu.

Ancak alanın kültür ve tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde kalması nedeniyle yapılaşmaya açılmasına Bodrum’lular tepki göstermişti..

Mehmet Cengiz bugüne kadar AKP iktidarında kamudan aldıkları ile havalimanı, karayolu, metro, HES, demiryolu, tünel, nükleer santral,  liman, baraj, maden ve inşaat ihalelerini almasıyla dikkat çekmişti.

Daha önce Bodrum Cennet Koyu’nun özelleştirilme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmişti.

Başa dön tuşu