Güncel

Kuruşu kuruşuna hesaplandı! Saniyesinde müracaat eden 1.500 TL’sini cebine koyuyor!

Sosyal devlet anlayışıyla her ay milyonlarca vatandaşa destek ödemesi yapılmaktadır. Öte yandan tek seferliğine yapılan yardım ödemeleri de bulunuyor. Devlet vatandaşın maddi açıdan zorluk çekmemesi adına pek çok tedbiri alıyor. 12 ay boyunca ödenen yardım ödemeleri arasında, yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı ve ölüm (dul ve yetim) aylığı da bulunmaktadır. Başvuru için gereken bilgileri aşağıda duyuruyoruz.

Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Saniyesinde müracaat eden 1.500 TL’sini cebine koyuyor. Devletin vatandaşa yaptığı yardım ödemelerine yenisi de eklendi. Son olarak çocuk destek bileşeni adı altında başlatılan destek ödemesi başvuruları da e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Öte yandan diğer destek ödemeleri için de başvurular tam gaz devam ediyor. Düzenli ödenen destek ödeme miktarlarını size kapsamlı bir şekilde aktarıyoruz.

ÖLÜM AYLIĞI

Ölüm aylığı ödeme miktarları 2022 Temmuz ayı itibariyle yükseldi. En düşük ödeme 877 TL olurken en yüksek ödeme 10.000 TL üzerine çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI

Bir milyona yakın vatandaşa ödenen evde bakım maaşı Temmuz itibariyle 3.340 TL olarak belirlendi.

ENGELLİ AYLIĞI

Son yapılan zamanlarla birlikte engelli maaşlarında da artış yaşandı. Engellilik oranına göre maaşlar değişti.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk destek bileşenini yakın zamanda açıkladı. Destek programı aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere 350 ile 650 TL arası ödeme yapılacak.

Başa dön tuşu