Güncel

Kimse bilmiyor ama SGK’da birikmiş toplu 16.500 TL’niz olabilir! Unutan avucunu yalar!

Ne yazık ki birçok kişi tarafından SGK’da biriken paraları çekilmediği için zamanla buhar olmaktadır. Bu paraların mutlaka takip edilip çekilmesi gerekmektedir. Yoksa sizin adınıza yatırılan bu paralar uçup gitmektedir. Hakkınız olan parayı çekmediğiniz takdirde bu paralar geri alınıyor.

Bu kaybın yaşanmaması için mutlaka İnternet üzerinden e devletten sistematik olarak takibi şarttır. Siz de kayba uğramamak istiyorsanız haklarınızı bilip, takip ederek zamanında almanız gerekmektedir. Sizin adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını kontrol ederek paranızı çekebilirsiniz.

Neden SGK’da Para Birikebilir ve Çekilmez?

Birçok kişi tarafından bazı haklar detaylı olarak bilinmemektedir. Örneğin bir yakınınız öldüğü zaman ölüm parası hakkı vardır. Genelde bu bilinir ancak bir detayı bilinmemektedir. Birçok kişi bu paranın ancak ölümün ardından tek evlat tarafından alınacağı yolunda hatalı bir bilgiye sahiptir.

Hâlbuki her çocuk ölüm parasını tek tek hak etmektedir. Üstelik bu toplam ölüm parasının bölüştürülmesi şeklinde de değildir. Örneğin ölüm parasını en büyük çocuk çeker ama diğer çocukların da hesaplarına tek tek aynı miktar yatırılmaktadır. Bu bir bankaya ya da PTT’ye bir ödeme emri şeklinde gelmektedir. Araştırılmadığı takdirde bir süre sonra geri gitmektedir. Yani size ait hak edilmiş bir para buhar olup yok olmaktadır. O yüzden mutlaka takip edilmelidir.

Ölüm parası gibi ölen babasının maaşlarını alan kız çocukları için evlenirken çeyiz parası ödemesi de yapılmaktadır. Atlanan bir diğer ödeme de yeni doğum yapan çalışanlar için süt parası ve bakıcı parası gibi ödemeler olmaktadır. Geçici iş görmezlik ödemesi de bunlardan biridir.

Hak Edilen Paralar Nasıl Takip Edilmelidir?

Öncelikle e devlet sitesine giriş yapmanız gerekir. Bunun için TC numaranız ile PTT’den çok ufak bir ücret ile alacağınız şifre gerekmektedir. E devletinize girdikten sonra arama çubuğuna SGK Şahıs yazınız. Size dört adet kayıt görünecektir.

Bu kayıtlardan en alttaki yani “Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Sorgulama” üzerine tıklayınız. Açılan sayfada ödeme ve yardımlar çıkacaktır. Mutlaka belli aralıklar ile kontrol etmeniz gerekmektedir.

haberkolik.net özel haber

Başa dön tuşu