Güncel

İŞKUR’dan çifte para desteği programı! Günlük 232 TL ödenecek program için katılım şartları belli oldu!

İşinden ayrılan kişiler için her gün binlerce iş ilanı yayımlayan İŞKUR Temmuz ayından itibaren işbaşı eğitim programına katılacak olanlar için yapılan ödemelerde de artışa gitti. Geleceğin meslekleri programına katılan her bireye günlük 232 TL 71 kuruş ödeme yapılacak. Ayrıca işsizlik maaşı alanlar bu programlara katılarak ikili bir ödeme alma hakkına da sahip olacaklar. Programa katılmak için adaylarda 8 şarta bakılıyor.

İŞKUR’dan çifte para desteği programı! Günlük 232 TL ödenecek program için katılım şartları belli oldu. İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları aracılığıyla vatandaşlara meslek öğretiliyor ve düzenli olarak hesaplarına ödeme yatırılıyor. Bu sayede hem gençlere hem de iş arayanlara deneyim kazandıran kurum istihdam edilebilirliği artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor ve yeni programları devreye alıyor.

9 AY UYGULANIYOR

En fazla 9 ay olarak uygulanan İŞKUR işbaşı eğitim programlarıyla günlük ödemeler yapılıyor ve aylık hesaplara yatırılıyor.

ÖDEMELER 158 TL’DEN BAŞLIYOR

Öğrenciler için günlük 158 lira 66 kuruş, iş arayan vatandaşlar için 211 lira 55 kuruş, işsizlik maaşı alanlar için 105 lira 78 kuruş ödeme yapılıyor.

232 TL’YE KADAR YÜKSELİYOR

Hatta geleceğin meslekleri kapsamındaki programlara katılanlara günlük 232 lira 71 kuruş yapılıyor.

KATILIM ŞARTLARI BELLİ OLDU

Başvuru için ilk olarak kuruma kayıtlı işsiz olmak gerekiyor. Öte yandan 15 yaşını tamamlamış olmak öğrencilerde bakılan ilk şartlardan birisi oluyor.

Başa dön tuşu