Güncel

İŞKUR, TYP ile herkes iş sahibi olacak! 15.000 güvenlik görevlisi ve temizlikçi alımı için kritik tarih paylaşıldı!

İŞKUR Toplum Yararına Programlar aracılığıyla iş arayan dönem dönem çeşitli iş ilanlarıyla istidam sağlanıyor. TYP ile her yeni eğitim öğretim dönemi öncesi temizlik ya da güvenlik görevlisi alımı yapılıyor. Bu program kapsamında süreç tam 9 ay sürüyor ve katılımcılara asgari ücret tutarında her ay ödeme yapılıyor. Başvurular ise İŞKUR’un TYP sayfası üzerinden kolay bir şekilde tamamlanıyor.

İŞKUR TYP ile herkes iş sahibi olacak! 15.000 güvenlik temizlikçi alımı için kritik tarih paylaşıldı. İŞKUR TYP aracılığıyla Eylül ayında 15.000 bin personel alınacağı tahmin ediliyor. 2021 yılında MEB bünyesindeki eğitim kurumlarında toplamda 10 ile 13 bin arası personel istihdamı gerçekleştirilmişti. Bu yıl bu rakamın 15 bin civarına çıkması bekleniyor. Öte yandan gelecek ay başlaması beklenen başvurular için bilgiler merak konusu oldu.

GELECEK AY İŞARET EDİLDİ

Toplum Yararına Programlar yani bilinen adıyla TYP başvuruları Eylül ayı itibariyle alınmaya başlayacak.

15.000 KİŞİ…

Binlerce kişinin başvuracağı ilanlar aracılığıyla bu yıl 15.000 personel istihdam edilmesi bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Başvuru için aranan en önemli şart ise kuruma işsiz olarak kayıtlı olmak. Öte yandan 18 yaşını tamamlamış olmak ve hane gelirinin asgari ücretin 1,5 katını aşmaması gibi diğer şartlara da bakılıyor.

GEÇEN YIL EN AZ…

Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eğitim kurumlarında toplamda 10 ile 13 bin arası personel istihdamı yapılmıştı.

İŞKUR TYP 15.000 GÜVENLİK GÖREVLİSİ VE TEMİZLİKÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Başa dön tuşu