Güncel

İŞKUR binlerce kişiye yeni iş kapısını açtı! 9 ay boyunca 5.500 TL’ye iş sahibi olabilirsiniz!

Türkiye İş Kurumu üzerinden Toplum Yararına Programlar başvuruları bu ay itibariyle alınmaya başlanacak. Binlerce kişi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlarla birlikte 9 ay boyunca 5.500 TL maaşla iş sahibi olacak. İlanların çok yakında İŞKUR TYP ilan sayfasında duyurulması bekleniyor. Toplum Yararına Programlar’a başvuru yapabilmek için bazı şartlara uygun olmanız gerekiyor.

İŞKUR başvuru ekranını aktifledi! 81 ilde yüzbinlerce işçi anında işe alınacak! 2 Eylül 2022 güncel işçi alımı ilanları!

İŞKUR binlerce kişiye yeni iş kapısını açtı. 9 ay boyunca 5.500 TL’ye iş sahibi olabilirsiniz. İŞKUR TYP başvuruları için geri sayım devam ediyor. Bu ayın ortalarına doğru yeni ilanların yayınlanması beklenirken başvuruların ay sonuna doğru sonuçlanması bekleniyor. Bu ilanlar aracılığıyla geçen yıl olduğu gibi bu yılda 10 bin üzeri vatandaş iş sahibi olacak. 9 ay sürecek bu program aracılığıyla işe alınan kişilere 5.500 TL maaş ödemesi yapılacak.

BAŞVURU İÇİN GERİ SAYIM

Türkiye İş Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinden ilanlar çok yakında paylaşılacak ve başvuru işlemleri başlayacak.

10 BİN ÜZERİ PERSONEL…

Geçtiğimiz yıl 10 ile 13 bin arası personel istihdam edilmişti. Bu yıl alım sayısının bu seviyelerde olması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aranan şartların başında kuruma kayıtlı işsiz olmak geliyor. 18 yaşını aşmamış olmak ve hane gelirinin asgari ücretin 1.5 katını aşmaması diğer önemli şartlar bulunuyor.

9 AY BOYUNCA ÖDENİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımlarla birlikte 9 ay boyunca 5.500 TL maaşla iş sahibi olacak.

Başa dön tuşu