Güncel

İŞKUR 15-31 Ekim 2022 işçi alım ilanları! Beden işçisi, temizlik görevlisi, 6.570 TL maaşla en az ilkokul mezunu

Ülkemizde işsizlik ciddi bir sorun. Gençler iş bulamamaktan iş verenler işe makul eleman bulamamaktan şikayet etmektedir. Bu noktada işi ve elemanı buluşturarak istihdam gerçekleştiren kurumların başında İŞKUR gelmektedir. Binlerce vatandaşın iş bulmasını sağlayan kurum her gün yayınladığı iş ilanlarıyla öne çıkmaktadır. Yeni yayınlanan güncel iş ilanları da pek çok vatandaş bağlamında merakla incelenmeye başlandı. Farklı meslek dallarında tecrübeli ve deneyimsiz eleman alınacağı bilgi kapasitesi ulaştı.

Beden işçisi, temizlik elemanı gibi kadrolar ışığında birtakım genel ve özel şartlar bulunmaktadır. Bu şartlara makul olan vatandaşlar müracaatlarını basitçe tamamlayabilir. En az ilkokul mezunu olma koşulu bunlardan bir tanesidir. İş başvurusu yapacak olan vatandaş başvurmak istediği kadronun özelliklerine göre tercih yapabilir. Burada müracaat şartlarını karşılıyor olmak gerekmektedir.

İŞKUR’dan Beden İşçisi Ve Temizlik Görevlisi Alımları Başladı

Basit bir yapıya sahip olan İŞKUR sisteminde ilk olarak üyelik yapılması gerekmektedir. Üye olunduktan sonra özlük verilerinin düzenlenmesi lazım gelir. Bu şekilde size en uygun işlerin karşınıza çıkması daha basit olacaktır. Pek çok değişik branşta gerçekleşen işçi alımlarında ilanlarını takip etmek faydalı olur. Arama kısmına başvuru yapılacak meslek grubunun yazılması ve şartların uyduğu ilanlara müracaat gerçekleştirmek yeterlidir.

İnternet sitesi üzerinden müracaat gerçekleşebileceği gibi size en yakın İŞKUR İl Müdürlüğünden de prosedür yapılabilmektedir. Adaylar e-devlet sistemi girişi ile üye olmalıdır. Hem de verdiği bulguların kusursuz ve doğru olması son derece önemlidir. Kişinin doğru işe yerleştirilmesi noktasında lüzumlu olan bir adımdır.

İŞKUR İlanlarına Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Vatandaşlar ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. Hem de vatandaşın kamu haklarından yasaklanmamış olması çok önemlidir. Verilecek vazifeyi yapmasına engel olacak bir hastalığa sahip olmaması da aranan genel şartlardandır. Hem de Türkiye çapında en az ilkokul mezuniyetine sahip olan bireyler tercih edilmektedir. Kişinin bulaşıcı bir hastalığının olmaması gerekir.

 

Başa dön tuşu