Güncel

Herkesin cebinde olabilir! Mutlaka kontrol edin! Bu 50 TL’yi görmeyen dizini dövüyor! Meğer servet ediyormuş…

Merkez bankaları tarafından basılan banknotlarda çeşitli basım hataları nedeniyle hatalar olabiliyor. Bu hataları fark eden kişiler bu paraların özel olduğunu düşünerek satışa çıkarıyor. Bunun son örneği Giresun’da yaşandı. Giresun’da ikamet eden bir vatandaş müşterisinin kendisine verdiği parada bir sıfır olmadığını fark etti. İnternetteki haberleri de inceleyince parayı koleksiyonerler için 80 bin TL’ye satışa çıkardı.

Herkesin cebinde olabilir! Mutlaka kontrol edin! Bu 50 TL’yi görmeyen dizini dövüyor! Meğer servet ediyormuş. Ön ve arka yüzünde basım hatalarıyla karşılaşılan banknotlar vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Bu tarz paralara denk gelen kişiler paraları internet üzerinden meraklıları için satışa çıkarıyor. Özellikle bu paralara koleksiyonerlerin yoğun ilgi gösterdiği düşünülüyor.

50 TL’DEKİ HATAYI FARK ETTİ

Giresun’da hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir vatandaş müşterisinin alışveriş sırasında kendisine verdiği parada bir hata fark etti.

80 BİN TL’YE SATIYOR

Haber sitelerinde paraların kişiler tarafından satışa sunulduğunu gören vatandaş hemen parasını internet üzerinden satışa koydu.

TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Bu banknot için 80 bin TL fiyat biçerken koleksiyonerlerden teklif aldığını ancak parayı henüz satmadığını ifade etti.

80 BİN TL ALTI TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRMİYOR

Kendileri için parayı bulmanın ilginç bir anı olduğunu aktaran vatandaş 80 bin TL altı fiyata parayı asla satmayacaklarını söyledi.

 

Başa dön tuşu