Güncel

Her şeyi ifşa etti! Gram altın ve çeyrek altının fiyatı tepetaklak! Piyasa kâhini uyardı sakın yapmayın

1.000 TL’nin üzerine çıkan gram altın fiyatları bu yükselişiyle yatırımcısını sevindirmişti. Fakat yükselişine devam edecek gibi duran altın fiyatlarına karşı bir uzman uyarıyor ve temkinli yaklaşılmasını salık veriyordu. En sonunda beklenen oldu ve FED faiz kararlarıyla birlikte yükselen dolar fiyatlarının karşısında altın daha fazla tutunamadı ve altın fiyatları adeta çakıldı.

Tabi bu çakılma kimi taraflarca bir yatırım fırsatı olarak görülse de yatırımcı bu düşüşten sonra uzun vadede zarar edeceğim kaygısı yaşamaya başladı. Bazı uzmanlar şimdiden fikirlerini beyan etseler de birçok uzman son sözü söylemek için piyasanın biraz durulması gerektiğini söylüyorlar. Bir taraftan yorumcular altın alınmasını tavsiye ederken bir taraftan da altın fiyatlarının düşüyor olması vatandaşı kararsız bıraktı.

Dolar Yükseldi Altın Fiyatları Düştü

Günümüz piyasaları oldukça kırılgan bir hal aldı demek yanlış olmaz. Artık yaşanan her yeni gelişmenin yarattığı etki oldukça ağır oluyor. Nitekim Amerika’nın geçtiğimiz günlerde çok da olumlu olmayan bir tablo açıklamasının ardından FED’in faiz artırımında bulunacağı tahmin edilmişti.

Piyasalar beklentiler karşısında şekil alırken FED üyelerinin 75 puanlık bir artırım yapılabilir açıklamasının ardından global piyasalarda altının ons fiyatı büyük bir çakılma yaşadı. Bunun tezahürü ise ülkemizde ağır oldu. Altına yatırım yapan kimseler adeta panik halinde uzmanlardan gelecek olan açıklamaları beklemeye başladılar. Birçok yatırımcı ellerinde ki kıymetli metalleri satıp satmamak konusunda kararsızlık yaşıyor.

Düşüş Devam Edecek Mi?

Şok etkisi yaşatan düşüşün ardından gram altın fiyatları 1.000 TL’nin altına düştü global piyasalarda altın fiyatları hala dolar karşında yerini korumaya çalışıyor fakat durumun kötüleşip kötüleşmeyeceği konusunda kimse net bir açıklama yapamıyor. Birçok uzman bu durumun izahatını yapmak için henüz erken derken bazı uzmanlar ise doların bu yükselişinin altın fiyatlarını baskıladığını ve yatırım yapmak için bir şans doğurduğunu belirtiyor.

Yaşanan bu durumun ardından altının yine eski konumuna dönebileceğini düşünen uzmanlara güvenmek ne kadar doğru olur bilinmez ama birçok kişinin yatırımını korumak için parasını yatırdığı altın bu defa yatırımcısını baya korkutmuşa benziyor.

Başa dön tuşu