Güncel

“Harika Çocuk”, Çankaya’da yaşatılacak

Çankaya Belediyesi, Türk Keman virtüözü Suna Kan’ın adını uygun bir alana verecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye sınırları içindeki park ve alanlara, yaşamları ve başarılarıyla örnek olmuş insanların isimlerini vererek onları ölümsüzleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda çok yakın bir tarihte aramızdan ayrılan, Türk Keman virtüözü, “Harika Çocuk” lakaplı Suna Kan’ın adı Çankaya’da uygun olan bir alana verilecek.

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden olan Çankaya, sanatçısından bilim insanına, siyasetçisinden gazetecisine birçok alanda başarılar kazanan, hayatlarıyla da örnek olan çok sayıda insanın adını, belediye sınırları içerisindeki parklarda ve alanlarda yaşatıyor. Bu kapsamda müzik dünyamızın önemli isimlerinden birisinin adı daha Çankaya’da adı yaşatılacak. Çankaya Belediye Meclisi olağan toplantısı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, İsimlendirme Komisyonu tarafından hazırlanan ve Suna Kan’ın adının Çankaya’ya uygun bir alana verilmesi konulu rapor oylanarak kabul edildi.

SUNA KAN KİMDİR?

1936’da Adana’da doğan Suna Kan, beş yaşında babasından keman öğrenmeye başladı. Hulusi Karsel’den keman dersleri alan Kan, Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi. İlk resitalini 18 Nisan 1946’da Ankara Devlet Konservatuarı’nın konser salonunda veren Kan, Mozart’ın 5. Keman Konçertosunu seslendirdiği bu resital nedeniyle “Harika Çocuk” olarak anıldı. Kan, devlet bursu alarak Roma’ya gitti ve Paris Konservatuarı’nı birincilikle bitirdi. Yurt dışında sayısız ödül kazanan Kan, yurda döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solist sanatçılığına atandı. Kuruluşunda da yer aldığı Ankara Oda Orkestrası’nda başkemancı ve solist sanatçı olarak yer alan Kan, Türkiye’de de başarılarını sürdürdü ve sayısız ödüller aldı. Kan, 11 Haziran 2023’te 86 yaşında Ankara’da hayatını kaybetti.

Başa dön tuşu