EkonomiGüncel

Gelir Şartı Aranmayan Bu Yardımı Çoğu Kişi Bilmiyor! Başvuranlara Maddi Destek Veriliyor

Koşulları açıklanan bu devlet yardımını birçok vatandaş bilmiyor. Şartları sağlayan annelere nakit destek yapılacak. Ayrıntılara haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal devlet anlayışın benimseyen Bakanlık, her ay düzenli olarak ailelere destek sağlıyor. Sağlanan bu destek ödemelerinden sadece anneler yararlanabiliyor. Başvuru yapan tüm anneler karşılıksız olarak devlet tarafından dağıtılan 3 bin liralık ödemeyi alabilecek. Fakat birçok kişi tarafından bu yardım bilinmiyor.

Çalışan ve bebeği olan anneler devlet tarafından verilen ödeneği şartsız olarak kullanabilecek. Evinde çocuğuna bakacak kimsesi olmayan anneler sunulan bu hizmetten yararlanabilecek. Bu sayede hem çalışma hayatına devam edecek hem de ev ekonomisine destek sağlayacak.

Önceki yıllarda virüs salgınından dolaya gerek ülkemizde gerekse tüm dünya devletlerinde ek tedbirler alınmıştı. Eğitim faaliyetlerinin uzaktan verilmesi nedeni ile birçok çocuk uzun süre uzaktan eğitim alarak eğitimlerine devam etti. Okul öncesi çocuğu bulunan anneler ise bu zorlu süreçte sorunlar yaşadı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafında annelere her ay düzenli olarak ödeme desteği sunuyor.

Her Ay Düzenli Ödeme

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen projede ödemeler her ay düzenli olarak yapılıyor. Proje kapsamında hem sigortalı çalışan sayısı hem de kadın istihdamının sayısı arttırılmak isteniyor. Özel gereksinimli çocuğu bulunan anneler aylık olarak destek ödemelerinden faydalanacak. Her yıl kademeli olarak artacak olan tutar karşılıksız olarak başvuru yapan tüm annelere verilecek.

Avrupa Birliği ile gerçekleştirilen eğitimci çocuk bakıcılarının teşvik edilmesinin yanı sıra kadın istihdamının sağlanması amaçlı projede annelerin yararlanabileceği 3 il bulunmaktadır. Bu illerin dışında ikamet eden kişilere ödeme yapılmayacak.

Proje kapsamına göre bakıcılık görevi üstlenecek kişiler İşkur tarafından mesleki yeterlilik kurumu veya MEB onaylı kurslarında her hangi birinden belge alması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler e devlet şifreleri ile belirtilen adreslerden gerekli başvurularını yapabilir. Başvuru yapılacak adresler ise sgkegitimlibakici.org ile sgk.org adresleridir.

Başa dön tuşu