Güncel

En az 16.000-17.000 TL maaşla (THY) Türk Hava Yolları 1.000 kabin memuru alımı! Güncel son durum

Geçtiğimiz zamanlarda yapılan resmi açıklamalar sonrasında THY 1000 kabin memuru alacaktı. Şimdi yeni açıklama yapıldı ve kabin memuru alınacağı doğrulandı. Türk Hava Yolları bilhassa son zamanlarda çok sayıda personeli işe almaktadır. Peki, son zanlarda karşımıza çıkan bu personel alımının genel şartları nelerdir? İşte bu soruya dair ayrıntıların tamamı haberimizde var.

Türk Hava Yolları bilhassa son günlerde çok sayıda personeli işe almaktadır. Peki, son zanlarda karşımıza çıkan bu personel alımının genel şartları nelerdir?

Türk Hava Yolları 1.000 kabin memuru alımı başvuru şartları 

THY kabin memuru olabilmek için aranan ilk şart adayın T.C. vatandaşlığına sahip olmasıdır. Öte yandan adayların 1 Ocak 1992 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında doğmuş olması gerekmektedir. İlana başvuru yapabilmek için eğitim seviyesinin ise en az lise olması şartı aranmaktadır. Bu meslek dalı için adaylardan boy ve kilo denkliği şartı da istenmektedir.

Kadınların en az 160 cm en fazla 180 cm olması gerekmektedir. Öte yandan erkeklerin ise en az 175 cm boyunca olması gerekmektedir. Son olarak ise THY kabin üniformasında açıkta kalan bölgelerde derin izler, dövme ve yanık gibi lekelerin olmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan her aday THY kabin memurluğuna başvuruda bulunabilmektedir.

Ayrıca en az B1 civarında uluslararası geçerliliğe sahip yabancı dil sertifikası da istenmektedir. Adaylardan aranan başka özel şartlar ise adli sicil kaydı ve sicil arşiv kaydıdır. Her iki sicil kaydı temiz olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

 

Başa dön tuşu